חבילת טרגון נקיה מגבעולים קצוצה( תלוי כמה אוהבים את הדומנינטיות של טעם האניס אפשרי פחות).
מלח
פלפל שחור
כורכום בנדיבות
2 עצמות מח קטנות או עצם אחת גדולה
שמן או שמן זית
אופן ההכנה
0
משרים את האורז כשעה במים ומסננים..
1
מוסיפים לאטרז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים..
2
בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור. .
3
מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום..
4
יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות . .
5
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת המוזלים בערך כ 40 דקות. בתאבון ובהצלחה🙏❤️.
0
משרים את האורז כשעה במים ומסננים..
1
מוסיפים לאטרז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים..
2
בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור. .
3
מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום..
4
יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות . .
5
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת המוזלים בערך כ 40 דקות. בתאבון ובהצלחה🙏❤️.