לןגן

גונדי ברנג'י - קציצות בשר ואורז פרסיות

מאת: מדי רואקי, פורסם: 09/10/2020 | 04:46
גונדי ברנג'י - קציצות בשר ואורז פרסיות

תקציר המתכון: מתכון שלמדתי מחמותי היקרה.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את האורז כשעה במים ומסננים.

  2. מוסיפים לאטרז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים.

  3. בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור.

  4. מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום.

  5. יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות .

  6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת המוזלים בערך כ 40 דקות. בתאבון ובהצלחה🙏❤️