מתכונים טעימים לחנוכה
- קטגוריהקינוחים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת הלביבות (פנקייק) יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
-
250 גבינת ריקוטה (1 מיכל).
-
1/2 כוס קמח לבן מנופה + 1 כף קמח לבן (80 גרם) או 8 כפות קמח לבן מנופה + 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם) או 1/2 כוס קמח תופח מנופה + 1 כף קמח תופח (80 גרם) או 8 כפות קמח תופח מנופה.
-
-
-
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
-
-
-
להגשה
-
-
-
-
ריבת פרי כל אחד מה שהוא אוהב.
אופן ההכנה
-
1
בקערה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הלביבות עד לקבלת תערובת חלקה, סמיכה ואחידה .
-
2
מחממים שמן וחמאה (שכבה דקה) במחבת טפלון רחבה, ובעזרת כף או מצקת קטנה יוצקים תלוליות מהתערובת ומטגנים כל צד 2-3 דקות עד להזהבה יפה.
-
3
מעבירים מיד לצלחת הגשה שטוחה ויפה ורק אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר מעל, לצד ריבת פרי שאוהבים, סירופ מייפל, דבש ועוד.. .
-
4
טיפים...
-
5
ממליצה בכל פעם שיוצקים לביבות למחבת הוסיפו שכבה דקה של שמן וחמאה.
-
6
אפשר לעשות את הלביבות עם קמח כוסמין לבן.
-
7
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי הקטנטנים לא הפסיקו לזלול בארוחת הבוקר.
-
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
1
בקערה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי הלביבות עד לקבלת תערובת חלקה, סמיכה ואחידה .
2
מחממים שמן וחמאה (שכבה דקה) במחבת טפלון רחבה, ובעזרת כף או מצקת קטנה יוצקים תלוליות מהתערובת ומטגנים כל צד 2-3 דקות עד להזהבה יפה.
3
מעבירים מיד לצלחת הגשה שטוחה ויפה ורק אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר מעל, לצד ריבת פרי שאוהבים, סירופ מייפל, דבש ועוד.. .
4
טיפים...
5
ממליצה בכל פעם שיוצקים לביבות למחבת הוסיפו שכבה דקה של שמן וחמאה.
6
אפשר לעשות את הלביבות עם קמח כוסמין לבן.
7
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי הקטנטנים לא הפסיקו לזלול בארוחת הבוקר.
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים