ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילה בצק פילאס תורכי של מעדנות
-
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 9%
-
100 גר' גבינה מגוררת - פיקורינו או טל עמק
-
100 גר' גבינה בולגרית קשה מגוררת
-
-
-
-
3 כפיות סומסום לפיזור על הצוקור
אופן ההכנה
-
1
להפשיר את בצק הפילאס במקרר, לילה לפני ההכנה.
-
2
לערבב בקערה את הגבינות והביצה.
-
3
פותחים על השיש, את הבצק כולו, על הניילון שלו.
-
4
מורחים את תערובת הגבינות - בשוליים התחתונות לכל אורך הבצק . מגלגלים את הבצק לרולדה ואח"כ לשבלול מכניסים את השבלול לתבנית חד פעמית בגודל 26.
-
5
מורחים על הבצק ביצה ומפזרים סומסום. אפשר גם לפזר מעט גבינה צהובה מגוררת..
-
6
אופים בחום 160 (טורבו) בין 3/4 שעה ל-1 שעה, עד שמזהיב והכי חשוב לבדוק שהבצק אפוי טוב למטה.
-
7
ניתן גם למלא בתרד טרי , חלוט במים חמים, להוסיף גבינה לבנה וצהובה מגוררות ובתוספת ביצה.
1
להפשיר את בצק הפילאס במקרר, לילה לפני ההכנה.
2
לערבב בקערה את הגבינות והביצה.
3
פותחים על השיש, את הבצק כולו, על הניילון שלו.
4
מורחים את תערובת הגבינות - בשוליים התחתונות לכל אורך הבצק . מגלגלים את הבצק לרולדה ואח"כ לשבלול מכניסים את השבלול לתבנית חד פעמית בגודל 26.
5
מורחים על הבצק ביצה ומפזרים סומסום. אפשר גם לפזר מעט גבינה צהובה מגוררת..
6
אופים בחום 160 (טורבו) בין 3/4 שעה ל-1 שעה, עד שמזהיב והכי חשוב לבדוק שהבצק אפוי טוב למטה.
7
ניתן גם למלא בתרד טרי , חלוט במים חמים, להוסיף גבינה לבנה וצהובה מגוררות ובתוספת ביצה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים