ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה
-
1
בורקס טורקי מעלף.
-
2
את מפשירה את הבצק פילו במקרר לילה שלם .
-
3
ואז מוציאה אותו פותחת .
-
4
מערבבת בקערה 500 גר גבינה לבנה, חבילה אחת של גבינה מלוחה 16%, 300 גר' גבינה צהובה מגורדת, 2 קופסאות שמנת חמוצה 27%, לערבב הכל ביחד עם רבע שמנת מתוקה מעט מלח ומעט פלפל שחור .
-
5
את שאר השמנת המתוקה תערבבי טוב טוב עם ביצה ותניחי בצד..
-
6
במיקרוגל להמיס 100 גר חמאה .
-
7
לקחת עלה של בצק פילו למרוח אותו בחמאה מומסת ולהניח בתבנית לקחת עוד עלה למרוח בחמאה ולהניח על העלה וככה תמשיכי 5 דפים..
-
8
תשימי חצי מהתערובת של הגבינות ואז שוב פעם 5 עלים אחד אחריי השני למרוח בחמאה ולהניח על הגבינות אחריי שעשית עוד 5 עלים תשימי שוב את השאר הגבינות..
-
9
ואז שוב דפי פילו מרוחים בחמאה כל הדפים שנשארו בערך 4 דפים..
-
10
לחתוך לריבועים ולשפוך מעל את השמנת המתוקה לפזר שומשום ולהכניס לאפיה 180 מעלות טורבו עד שמשחים.
1
בורקס טורקי מעלף.
2
את מפשירה את הבצק פילו במקרר לילה שלם .
3
ואז מוציאה אותו פותחת .
4
מערבבת בקערה 500 גר גבינה לבנה, חבילה אחת של גבינה מלוחה 16%, 300 גר' גבינה צהובה מגורדת, 2 קופסאות שמנת חמוצה 27%, לערבב הכל ביחד עם רבע שמנת מתוקה מעט מלח ומעט פלפל שחור .
5
את שאר השמנת המתוקה תערבבי טוב טוב עם ביצה ותניחי בצד..
6
במיקרוגל להמיס 100 גר חמאה .
7
לקחת עלה של בצק פילו למרוח אותו בחמאה מומסת ולהניח בתבנית לקחת עוד עלה למרוח בחמאה ולהניח על העלה וככה תמשיכי 5 דפים..
8
תשימי חצי מהתערובת של הגבינות ואז שוב פעם 5 עלים אחד אחריי השני למרוח בחמאה ולהניח על הגבינות אחריי שעשית עוד 5 עלים תשימי שוב את השאר הגבינות..
9
ואז שוב דפי פילו מרוחים בחמאה כל הדפים שנשארו בערך 4 דפים..
10
לחתוך לריבועים ולשפוך מעל את השמנת המתוקה לפזר שומשום ולהכניס לאפיה 180 מעלות טורבו עד שמשחים.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים