ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילה בצק פילאס תורכי (מעדנות) מופשר לילה במקרר
-
250 גר' גבינה בולגרית צאן
-
100 גבינה צהובה סקנדינבית מגוררת
-
-
1 תפוח אדמה גדול מבושל כמו לפירה
אופן ההכנה
-
1
בקערה מערבבים את הגבינות עם החצילים ותפוח אדמה-פירה.
-
2
משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.
-
3
בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 .
-
4
על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינה והחצילים.
-
5
מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.
-
6
שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה עם כף מים.
-
7
אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.
-
8
אחרי הכנת הבורקסים ניתן להקפיא אותם וכשצריך לאפות אותם, להוציא אותם מהמקפיא, למרוח עליהם את הביצה ולאפות (אין צורך להפשיר לפני האפיה).
1
בקערה מערבבים את הגבינות עם החצילים ותפוח אדמה-פירה.
2
משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.
3
בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 .
4
על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינה והחצילים.
5
מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.
6
שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה עם כף מים.
7
אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.
8
אחרי הכנת הבורקסים ניתן להקפיא אותם וכשצריך לאפות אותם, להוציא אותם מהמקפיא, למרוח עליהם את הביצה ולאפות (אין צורך להפשיר לפני האפיה).
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים