לןגן

בורקס חצילים וגבינות

מאת: מירי גולני, פורסם: 10/10/2021 | 09:16
בורקס חצילים וגבינות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הגבינות עם החצילים ותפוח אדמה-פירה

  2. משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה

  3. בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14

  4. על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינה והחצילים

  5. מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול

  6. שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה עם כף מים

  7. אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות

  8. אחרי הכנת הבורקסים ניתן להקפיא אותם וכשצריך לאפות אותם, להוציא אותם מהמקפיא, למרוח עליהם את הביצה ולאפות (אין צורך להפשיר לפני האפיה)