אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

576
צפיות

בורקיטוס במילוי פטה וחציל קלוי

המתכון של
בורקיטוס במילוי פטה וחציל קלוי

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 גביעה גיל/לבן 200 מי"ל
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 120 מי"ל מים
  • 120 מי"ל שמן
  • 800-850 גרם קמח (8.5 כוסות ח.פ.ק)
  • למילוי
  • 250 גרם פטה 27%
  • מלח לפי הטעם
  • פילפל שחור גרוס
  • 1 חציל בינוני קלוי וסחוט מינוזלים
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • כף גדושה של קורנפלור
אופן ההכנה
  • 1

    בורקיטוס במילוי פטה וחציל קלוי /נדיה אביזוב גדלוב.


  • 2

    אופן הכנה:.


  • 3

    בקערה עמוקה לנפות את הקמח ולערבב עם אבקת אפייה. ליצור גומה ולשים בה את המרכיבים הרטובים לטרוף עם מזלג את החומרים הרטובים ולתחיל ללוש רק עד לקבלת גוש בצק..


  • 4

    הבצק גבשושי מעט וזה בסדר. .


  • 5

    לא לעבד מידי את הבצק! .


  • 6

    לעטוף בניילון ניצמד ולשים במקרר לחצי שעה..


  • 7

    אין צורך בקימוח המשטח, הבצק נוח לעבודה..


  • 8

    לחלק ל 3 גלילים ומכל גליל ל 10 יח'..


  • 9

    לרדד לעלה לשים כפית מהמילוי לסגור לחצי ירח והדק היטב..


  • 10

    לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


  • 11

    להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום לאפות בתנור שחומם מראש 180-200 מעלות עד להזהבה..


  • 12

    את מרכיבי המילוי לערבב לתערובת אחידה .


  • 13

    מלח להוסיף לפי הטעם כי הפטה מלוחה..


  • 14

    את החציל ליסחוט היטב ולימעוך..


1

בורקיטוס במילוי פטה וחציל קלוי /נדיה אביזוב גדלוב.


2

אופן הכנה:.


3

בקערה עמוקה לנפות את הקמח ולערבב עם אבקת אפייה. ליצור גומה ולשים בה את המרכיבים הרטובים לטרוף עם מזלג את החומרים הרטובים ולתחיל ללוש רק עד לקבלת גוש בצק..


4

הבצק גבשושי מעט וזה בסדר. .


5

לא לעבד מידי את הבצק! .


6

לעטוף בניילון ניצמד ולשים במקרר לחצי שעה..


7

אין צורך בקימוח המשטח, הבצק נוח לעבודה..


8

לחלק ל 3 גלילים ומכל גליל ל 10 יח'..


9

לרדד לעלה לשים כפית מהמילוי לסגור לחצי ירח והדק היטב..


10

לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


11

להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום לאפות בתנור שחומם מראש 180-200 מעלות עד להזהבה..


12

את מרכיבי המילוי לערבב לתערובת אחידה .


13

מלח להוסיף לפי הטעם כי הפטה מלוחה..


14

את החציל ליסחוט היטב ולימעוך..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים