אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

11,189
צפיות

לחם בית מהמם של אימי זל רך רך ואוורירי

המתכון של
לחם בית מהמם של אימי זל רך רך ואוורירי

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • ‏ 1 קג קמח רגיל מנופה
  • ‏2 כפות גדושות שמרים ‏
  • ‏2 ביצים ‏L ‎
  • שלוש רבעי כוס שמן
  • ‏ כף דבש
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית מלח
  • ‏4 כוסות מלאות מים חמימים (חובה)‏
  • הכל נמדד בכוס חד פעמית לשתיה קרה
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב את הכל (פרט למלח) במיקסר עם וו במהירות 3 שתי דקות ‏‏(לא פחות)‏.


  • 2

    ‏ להוסיף את המלח. לערבב עוד דקה על מהירות 3. לאחר מכן להגביר ‏את המהירות ל6-7 חמש דקות שלמות. להוריד שוב ל3 במשך דקה. ‏לרסס בתרסיס שמן את הבצק ולכסות עם ניילון .(אני משאירה את ‏הבצק במקסר רק מרימה את הוו לישה ) התפיח . הוא תופח במהירות ‏פחות מחצי שעה. להוריד את הוו שוב על הבצק ולערבב 5 סיבובים ‏בלבד במהירות איטית מאוד ולסגור. לשמן משטח עבודה (לא קמח) ‏ולהכין לחמניות או לחם . להניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך ‏לשמן. למרוח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכיפת מים. ‏למרוח היטב ולפזר סומסום או קצח מה שאתן אוהבות. להניח בצד ‏להתפחה שניה אין צורך לכסות. לחמם תנור על טורבו בלבד ל160 ‏מעלות . להניח באמצע התנור . אפיה של פחות או יותר 20-25 דקות ‏לשים לב . להוציא ולכסות מיד עם מגבת ולהשאיר פתח איוורור קטן ‏להוצאת האדים. בתאבון . ‏.


1

לערבב את הכל (פרט למלח) במיקסר עם וו במהירות 3 שתי דקות ‏‏(לא פחות)‏.


2

‏ להוסיף את המלח. לערבב עוד דקה על מהירות 3. לאחר מכן להגביר ‏את המהירות ל6-7 חמש דקות שלמות. להוריד שוב ל3 במשך דקה. ‏לרסס בתרסיס שמן את הבצק ולכסות עם ניילון .(אני משאירה את ‏הבצק במקסר רק מרימה את הוו לישה ) התפיח . הוא תופח במהירות ‏פחות מחצי שעה. להוריד את הוו שוב על הבצק ולערבב 5 סיבובים ‏בלבד במהירות איטית מאוד ולסגור. לשמן משטח עבודה (לא קמח) ‏ולהכין לחמניות או לחם . להניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך ‏לשמן. למרוח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכיפת מים. ‏למרוח היטב ולפזר סומסום או קצח מה שאתן אוהבות. להניח בצד ‏להתפחה שניה אין צורך לכסות. לחמם תנור על טורבו בלבד ל160 ‏מעלות . להניח באמצע התנור . אפיה של פחות או יותר 20-25 דקות ‏לשים לב . להוציא ולכסות מיד עם מגבת ולהשאיר פתח איוורור קטן ‏להוצאת האדים. בתאבון . ‏.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים