לןגן

לחם בית מהמם של אימי זל רך רך ואוורירי

מאת: סוני יאיר, פורסם: 15/10/2018 | 13:18
לחם בית מהמם של אימי זל רך רך ואוורירי

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את הכל (פרט למלח) במיקסר עם וו במהירות 3 שתי דקות ‏‏(לא פחות)‏

  2. ‏ להוסיף את המלח. לערבב עוד דקה על מהירות 3. לאחר מכן להגביר ‏את המהירות ל6-7 חמש דקות שלמות. להוריד שוב ל3 במשך דקה. ‏לרסס בתרסיס שמן את הבצק ולכסות עם ניילון .(אני משאירה את ‏הבצק במקסר רק מרימה את הוו לישה ) התפיח . הוא תופח במהירות ‏פחות מחצי שעה. להוריד את הוו שוב על הבצק ולערבב 5 סיבובים ‏בלבד במהירות איטית מאוד ולסגור. לשמן משטח עבודה (לא קמח) ‏ולהכין לחמניות או לחם . להניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך ‏לשמן. למרוח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכיפת מים. ‏למרוח היטב ולפזר סומסום או קצח מה שאתן אוהבות. להניח בצד ‏להתפחה שניה אין צורך לכסות. לחמם תנור על טורבו בלבד ל160 ‏מעלות . להניח באמצע התנור . אפיה של פחות או יותר 20-25 דקות ‏לשים לב . להוציא ולכסות מיד עם מגבת ולהשאיר פתח איוורור קטן ‏להוצאת האדים. בתאבון . ‏