(ומי שרוצה עוד יותר משובח עדיף להכין את הגלידה בבית, ניתן לראות מתכון לגלידה בטעמים בספר המתכונים שלי בקטגוריית גלידות)
1 קופסת שימורים (560 גרם) רסק תפוחים
2 כפות ליקר שקדים
לקראמבל
1/2 כוס סוכר רגיל
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס שיבולת-שועל (קוואקר)
1/2 כוס שמן
לתפוחים מקורמלים
8 תפוחי עץ מסוג גרנד-סמיט חתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום בהיר
כף קינמון
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות סיידר תפוחים
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
1
הכנת הקראמבל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם הידיים תוך כדי שיפשוף האצבעות, לקבלת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יותר מדי..
2
הכנת התפוחים המקורמלים: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את הסיידר תפוחים מעורבב עם המים לסיר, מערבבים ומסירים מהאש..
3
הכנת מוס התפוחים: שמים בקערת מערבל את הגלידה, רסק התפוחים והליקר, ומערבלים כדקה לקבלת קציפה אחידה..
4
הרכבת הקינוח: בכוסיות קטנות שמים שכבה ראשונה של ככפית מהתפוחים המקורמלים, מעל שמים כ-2 כפיות קראמבל ומעל הקראמבל שמים ככפית ממוס התפוחים. חוזרים על המהלך פעם נוספת ומעל מוס התפוחים מסיימים בקישוט של פיזור מעט מפירורי הקראמבל..
5
שנה טובה ומבורכת לכולם. מלילך:) .
1
הכנת הקראמבל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם הידיים תוך כדי שיפשוף האצבעות, לקבלת פירורי בצק אחידים. יש להיזהר שלא לעבד את הבצק יותר מדי..
2
הכנת התפוחים המקורמלים: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים, מוסיפים את הסיידר תפוחים מעורבב עם המים לסיר, מערבבים ומסירים מהאש..
3
הכנת מוס התפוחים: שמים בקערת מערבל את הגלידה, רסק התפוחים והליקר, ומערבלים כדקה לקבלת קציפה אחידה..
4
הרכבת הקינוח: בכוסיות קטנות שמים שכבה ראשונה של ככפית מהתפוחים המקורמלים, מעל שמים כ-2 כפיות קראמבל ומעל הקראמבל שמים ככפית ממוס התפוחים. חוזרים על המהלך פעם נוספת ומעל מוס התפוחים מסיימים בקישוט של פיזור מעט מפירורי הקראמבל..