אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר

4,162
צפיות

קציצות אפויות מעדשים אדומות ובטטה

המתכון של
קציצות אפויות מעדשים אדומות ובטטה

קציצות אפויות מעדשים אדומות ובטטה.. מתאים גם לצמחוניים - בריא, טעים, ססגוני ונותן צבע לשולחן החג !

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מצרכים ל-18 קציצות
  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 5 כוסות מים
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • ½ כוס נענע טרייה, קצוצה דק
  • ½ כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • ½ כפית מלח שטוחה
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • ¾ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית כמון טחון (אפשר גם בלי)
  • 1 ביצה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • שמן זית לשימון
  • מי שאוהב פיקנטי יכול להוסיף כף של סחוג חריף עדין
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    מרתיחים את הבטטה והעדשים בסיר עם המים.


  • 3

    מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30-40 דקות עד ריכוך מוחלט.


  • 4

    מאדים את הנוזלים העודפים כדי להגיע לתערובת סמיכה ככל האפשר.


  • 5

    מצננים.


  • 6

    מוסיפים לסיר את הבצל, הנענע, הפטרוזיליה, התבלינים, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים.


  • 7

    מכינים מהתערובת קציצות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.


  • 8

    אופים בתור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן שחומות וקשות מעט. (בין 30 ל 40 דקות).


1

אופן ההכנה:.


2

מרתיחים את הבטטה והעדשים בסיר עם המים.


3

מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30-40 דקות עד ריכוך מוחלט.


4

מאדים את הנוזלים העודפים כדי להגיע לתערובת סמיכה ככל האפשר.


5

מצננים.


6

מוסיפים לסיר את הבצל, הנענע, הפטרוזיליה, התבלינים, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים.


7

מכינים מהתערובת קציצות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.


8

אופים בתור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן שחומות וקשות מעט. (בין 30 ל 40 דקות).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים