4 יחידות שזיפים שיהיו טיפה קשים לפרוס דק 1.5 ממ עובי לסחוט מעליהם טיפה מהמיץ לימון
1/2 כוס ממרח שקדים (מרציפן) לדלל מעט עם מים רותחים לקבלת מחית שיהיה קל למרוח
1 חבילה בצק עלים שרידדתן ל עובי של 2 ממ
1 כפית קינמון
1 כף סוכר לביזוק מעל לבצק
4 כפות אבקת סוכר לביזוק לאחר האפיה
אופן ההכנה
1
לחלק את הבצק המרודד לרצועות של 5-6 סמ
למרוח מעט מהממרח שקדים
לפזר מעל מעט אבקת קינמון וסוכר.
2
לסדר את חצאי השזיף אחד של השני כמעין מניפה שחצי מהגובה מעל הקצה של הבצק
לקפל את הצד השני של הבצק וזה יכסה לכן חצי מגובה השזיף
להתחיל לגלג כמו רולדה עד לקבלת שושנה.
3
להניח בתבנית של מפינס גודל רגיל
ששימנתן מעט בקנולה ספריי
לאפות על חום של 165 מעלות ל 35-45 דקות או עד שהבצק נאפה מסביב .לקרר ולבזוק אבקת סוכר מעל.
4
ניתן להכין את העוגיות ולהכניס למקרר עד ליום ראשון ולאפות ביום החג.
5
**** ראו בתגובות למטה סירטון מהרשת שממחישה את הרכבת השושנים.
אם רוצים להכין עם תפוחי עץ אז לפרוס לאותו עובי כמו השזיף לסחוט מיץ לימון מעל ולהכניס למיקרו לחצי דקה שיתרככו מעט ויהיה גמיש מספיק בכדי לגלגל עם הבצק למרוח ריבת משמש שמהלתן עם מעט מים רותחים שיהיה קל למריחה.
1
לחלק את הבצק המרודד לרצועות של 5-6 סמ
למרוח מעט מהממרח שקדים
לפזר מעל מעט אבקת קינמון וסוכר.
2
לסדר את חצאי השזיף אחד של השני כמעין מניפה שחצי מהגובה מעל הקצה של הבצק
לקפל את הצד השני של הבצק וזה יכסה לכן חצי מגובה השזיף
להתחיל לגלג כמו רולדה עד לקבלת שושנה.
3
להניח בתבנית של מפינס גודל רגיל
ששימנתן מעט בקנולה ספריי
לאפות על חום של 165 מעלות ל 35-45 דקות או עד שהבצק נאפה מסביב .לקרר ולבזוק אבקת סוכר מעל.
4
ניתן להכין את העוגיות ולהכניס למקרר עד ליום ראשון ולאפות ביום החג.
5
**** ראו בתגובות למטה סירטון מהרשת שממחישה את הרכבת השושנים.
אם רוצים להכין עם תפוחי עץ אז לפרוס לאותו עובי כמו השזיף לסחוט מיץ לימון מעל ולהכניס למיקרו לחצי דקה שיתרככו מעט ויהיה גמיש מספיק בכדי לגלגל עם הבצק למרוח ריבת משמש שמהלתן עם מעט מים רותחים שיהיה קל למריחה.