הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהקלצ'ה לוז בשכאר סמבוסק במילוי אגוזים וקינמון טעם ילדות
ללוש את כל המרכיבים של הבצק.
את המים להוסיף לאט וכמה שהקמח סופח .במשך 10 דקות במיקסר..
מתקבל בצק רך ונעים..
לכדרר לכדור..
לשים בקערה משומנת ולשמן גם את הבצק..
לעטוף עם נילון והתפחה עד הכפלת הנפח..(בחורף לוקח יותר זמן)..
להוריד נפח ..
לרדד ולקרוץ עיגולים..
למלא כפית מהמלית ולסגור לסמבוסק.
להדק טוב עם מזלג..
למרוח ביצה שמהולה במעט מים וכפית סוכר..
לפזר שומשום..
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 .
בערך 15 דקות או עד הזהבה...
כשיוצא מהתנור לכסות עם מגבת..
המילוי..
את האגוזים חלק לטחון לפירורים וחלק לטחון גס ..
לערבב עם הסוכר והקינמון.