לןגן

סמבוסק במילוי אגוזים וקינמון

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 13/01/2024 | 12:58
סמבוסק במילוי אגוזים וקינמון

תקציר המתכון: קלצ'ה לוז בשכאר סמבוסק במילוי אגוזים וקינמון טעם ילדות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את כל המרכיבים של הבצק

  2. את המים להוסיף לאט וכמה שהקמח סופח .במשך 10 דקות במיקסר.

  3. מתקבל בצק רך ונעים.

  4. לכדרר לכדור.

  5. לשים בקערה משומנת ולשמן גם את הבצק.

  6. לעטוף עם נילון והתפחה עד הכפלת הנפח..(בחורף לוקח יותר זמן).

  7. להוריד נפח .

  8. לרדד ולקרוץ עיגולים.

  9. למלא כפית מהמלית ולסגור לסמבוסק

  10. להדק טוב עם מזלג.

  11. למרוח ביצה שמהולה במעט מים וכפית סוכר.

  12. לפזר שומשום.

  13. לאפות בתנור שחומם מראש על 180

  14. בערך 15 דקות או עד הזהבה..

  15. כשיוצא מהתנור לכסות עם מגבת.

  16. המילוי.

  17. את האגוזים חלק לטחון לפירורים וחלק לטחון גס .

  18. לערבב עם הסוכר והקינמון