אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

283
צפיות

עוגיות שיבולת שועל

המתכון של
עוגיות שיבולת שועל

30 עוגיות גדולות

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חמאה רכה (לחמם במיקרו) 250 גרם
  • סוכר לבן 150 גרם
  • סוכר חום כהה* 300 גרם
  • 2 ביצים שלמות + 1 חלמון (צהוב) נוסף
  • קמח 280 גרם
  • אבקת סודה לשתייה – 1 כפית שטוחה
  • קינמון – 1 כפית
  • מלח – ½ כפית
  • שיבולת שועל 350 גרם
  • אגוזי מלך קצוצים גס 100 גרם
  • צימוקים 150 גרם
  • שוקולד מריר-לא חובה (צ'יפס)
אופן ההכנה
  • 1

    1. במיקסר עם וו גיטרה (הוו הגס) מעבדים:.


  • 2

    a. חמאה ושני סוגי הסוכר במהירות בינונית עד קבלת תערובת קרמית. .


  • 3

    b. מוסיפים את החלמון ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.


  • 4

    2. מנמיכים מהירות ומוסיפים:.


  • 5

    a. קמח, אבקת סודה, קינמון ומלח ומעבדים עד קבלת בצק אחיד..


  • 6

    b. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזים, צימוקים ושוקולד ומערבבים לפיזור אחיד..


  • 7

    3. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים דחוסים בסדר גודל של כדור פינג פונג.


  • 8

    ושמים על נייר אפייה באופן מרווח (להשאיר רווחים נדיבים כי העוגיות מתרחבות).


  • 9

    4. אפייה: בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כ-20 דקות..


  • 10

    העוגיות משתטחות ומזהיבות וכשהן מוכנות, הן יציבות בשוליים ועדיין רכות ובהירות במרכז..


  • 11

    5. שומרים בכלי אטום בטמפ'' החדר..


  • 12

    הערות.


  • 13

    • אם משתמשים בסוכר לבן במקום החום, יש לשים פחות.


  • 14

    • כשניסיתי לעשות עם סוכר חום יצא פחות טעים.


1

1. במיקסר עם וו גיטרה (הוו הגס) מעבדים:.


2

a. חמאה ושני סוגי הסוכר במהירות בינונית עד קבלת תערובת קרמית. .


3

b. מוסיפים את החלמון ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.


4

2. מנמיכים מהירות ומוסיפים:.


5

a. קמח, אבקת סודה, קינמון ומלח ומעבדים עד קבלת בצק אחיד..


6

b. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזים, צימוקים ושוקולד ומערבבים לפיזור אחיד..


7

3. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים דחוסים בסדר גודל של כדור פינג פונג.


8

ושמים על נייר אפייה באופן מרווח (להשאיר רווחים נדיבים כי העוגיות מתרחבות).


9

4. אפייה: בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כ-20 דקות..


10

העוגיות משתטחות ומזהיבות וכשהן מוכנות, הן יציבות בשוליים ועדיין רכות ובהירות במרכז..


11

5. שומרים בכלי אטום בטמפ'' החדר..


12

הערות.


13

• אם משתמשים בסוכר לבן במקום החום, יש לשים פחות.


14

• כשניסיתי לעשות עם סוכר חום יצא פחות טעים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים