אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

2,130
צפיות

עוגיות פילו ואגוזים בקלי קלות

המתכון של
עוגיות פילו ואגוזים בקלי קלות

בקלי קלות להכנה, ריח משכר וטעם מושלם

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • חב' פילו מופשרת לילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר
  • שמן זית למריחה או 50 גר' חמאה מומסת לנוסח חלבי
  • 1.5 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס סוכר רגיל
  • חצי כוס סוכר דמררה
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


  • 2

    בקערה מערבבים את האגוזים, סוכר, דמררה וקינמון..


  • 3

    מניחים על משטח עבודה 2 עלי פילו אחד על השני..


  • 4

    מברישים בשמן זית או בחמאה המומסת..


  • 5

    מפזרים פס לרוחב העלה בחלקו התחתון (לא צמוד מדי לקצה התחתון של העלה).


  • 6

    אוחזים בעלה מחלקו התחתון, עוטפים את המילוי ומגלגלים לגליל מהחלק התחתון לעליון לצורת רולדה..


  • 7

    מניחים את גליל הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפייה..


  • 8

    חותכים את הגליל עם סכין חד לעוגיות ברוחב 4 ס''מ בערך..


  • 9

    חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו..


  • 10

    אופים 15 דקות עד הזהבה..


  • 11

    מוציאים, מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומשתדלים לא לזלול הכל בבת אחת מרוב שטעים ♥.


1

מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).


2

בקערה מערבבים את האגוזים, סוכר, דמררה וקינמון..


3

מניחים על משטח עבודה 2 עלי פילו אחד על השני..


4

מברישים בשמן זית או בחמאה המומסת..


5

מפזרים פס לרוחב העלה בחלקו התחתון (לא צמוד מדי לקצה התחתון של העלה).


6

אוחזים בעלה מחלקו התחתון, עוטפים את המילוי ומגלגלים לגליל מהחלק התחתון לעליון לצורת רולדה..


7

מניחים את גליל הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפייה..


8

חותכים את הגליל עם סכין חד לעוגיות ברוחב 4 ס''מ בערך..


9

חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו..


10

אופים 15 דקות עד הזהבה..


11

מוציאים, מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומשתדלים לא לזלול הכל בבת אחת מרוב שטעים ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים