לןגן

עוגיות פילו ואגוזים בקלי קלות

מאת: אורית לוי, פורסם: 05/05/2022 | 10:33
עוגיות פילו ואגוזים בקלי קלות

תקציר המתכון: בקלי קלות להכנה, ריח משכר וטעם מושלם

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו)

  2. בקערה מערבבים את האגוזים, סוכר, דמררה וקינמון.

  3. מניחים על משטח עבודה 2 עלי פילו אחד על השני.

  4. מברישים בשמן זית או בחמאה המומסת.

  5. מפזרים פס לרוחב העלה בחלקו התחתון (לא צמוד מדי לקצה התחתון של העלה)

  6. אוחזים בעלה מחלקו התחתון, עוטפים את המילוי ומגלגלים לגליל מהחלק התחתון לעליון לצורת רולדה.

  7. מניחים את גליל הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  8. חותכים את הגליל עם סכין חד לעוגיות ברוחב 4 ס''מ בערך.

  9. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.

  10. אופים 15 דקות עד הזהבה.

  11. מוציאים, מצננים מעט, זורים אבקת סוכר ומשתדלים לא לזלול הכל בבת אחת מרוב שטעים ♥