אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

1,184
צפיות

מגולגלות תמרים

המתכון של
מגולגלות תמרים

עפ"י מתכון של אריאלה גולדמן בשינויים קלים

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצק
  • 6 כוסות אוניברסליות קמח רגיל
  • 3/4 שקית אבקת אפייה
  • 200 גר' חמאה רכה בחום החדר
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מי ורדים או מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית תבלין ערבי לעוגיות
  • מלית תמרים
  • מרח תמרים (450 גר') או
  • 1 חבילה של תמרים בואקום (500 גר')
  • 50 גר' חמאה רכה בחום החדר
  • 3 כפות מים
  • אגוזים גרוסים גס (150 גר')
אופן ההכנה
  • 1

    לקערת מיקסר עם וו גיטרה לשפוך את כל המצרכים ולערבל אותם עד לקבלת בצק רק וחלק ולא דביק.


  • 2

    אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח. אם הבצק פירורי להוסיף מעט מים. ללוש את הבצק מעט בידיים .


  • 3

    בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.


  • 4

    לחלק את הבצק ל- 5 חלקים. לרדד כל חלק למלבן ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.


  • 5

    לגלגל כל מלבן לרולדה ולסמן פסים באלכסון לא עד הסוף.


  • 6

    לאפות את הרולדות בתבנית עם נייר אפייה, כ-30 דקות בחום של 170 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט(העוגיות צריכות להישאר לבנות).


  • 7

    אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך אותן עד הסוף ולפזר עליהן אבקת סוכר.


1

לקערת מיקסר עם וו גיטרה לשפוך את כל המצרכים ולערבל אותם עד לקבלת בצק רק וחלק ולא דביק.


2

אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח. אם הבצק פירורי להוסיף מעט מים. ללוש את הבצק מעט בידיים .


3

בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.


4

לחלק את הבצק ל- 5 חלקים. לרדד כל חלק למלבן ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.


5

לגלגל כל מלבן לרולדה ולסמן פסים באלכסון לא עד הסוף.


6

לאפות את הרולדות בתבנית עם נייר אפייה, כ-30 דקות בחום של 170 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט(העוגיות צריכות להישאר לבנות).


7

אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך אותן עד הסוף ולפזר עליהן אבקת סוכר.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים