ספר מתכוני עוגיות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
-
6 כוסות אוניברסליות קמח רגיל
-
-
200 גר' חמאה רכה בחום החדר
-
-
-
1/2 כוס מי ורדים או מיץ תפוזים
-
1/2 כפית תבלין ערבי לעוגיות
-
-
-
1 חבילה של תמרים בואקום (500 גר')
-
50 גר' חמאה רכה בחום החדר
-
-
אגוזים גרוסים גס (150 גר')
אופן ההכנה
-
1
לקערת מיקסר עם וו גיטרה לשפוך את כל המצרכים ולערבל אותם עד לקבלת בצק רק וחלק ולא דביק.
-
2
אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח. אם הבצק פירורי להוסיף מעט מים. ללוש את הבצק מעט בידיים .
-
3
בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.
-
4
לחלק את הבצק ל- 5 חלקים. לרדד כל חלק למלבן ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.
-
5
לגלגל כל מלבן לרולדה ולסמן פסים באלכסון לא עד הסוף.
-
6
לאפות את הרולדות בתבנית עם נייר אפייה, כ-30 דקות בחום של 170 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט(העוגיות צריכות להישאר לבנות).
-
7
אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך אותן עד הסוף ולפזר עליהן אבקת סוכר.
1
לקערת מיקסר עם וו גיטרה לשפוך את כל המצרכים ולערבל אותם עד לקבלת בצק רק וחלק ולא דביק.
2
אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח. אם הבצק פירורי להוסיף מעט מים. ללוש את הבצק מעט בידיים .
3
בקערה אחרת לערבב את התמרים עם החמאה והמים עד שהתערובת הופכת לרכה. אם יש גלעינים להוציא אותם.
4
לחלק את הבצק ל- 5 חלקים. לרדד כל חלק למלבן ולמרוח מעל את תערובת התמרים ומעל לפזר את האגוזים הגרוסים.
5
לגלגל כל מלבן לרולדה ולסמן פסים באלכסון לא עד הסוף.
6
לאפות את הרולדות בתבנית עם נייר אפייה, כ-30 דקות בחום של 170 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות ממש מעט(העוגיות צריכות להישאר לבנות).
7
אחרי שהעוגיות התקררו לחתוך אותן עד הסוף ולפזר עליהן אבקת סוכר.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים