אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

1,456
צפיות

עוגיות שיבולת שועל

המתכון של
עוגיות שיבולת שועל

קיבלתי את המתכון מבת דודה שלי, שיניתי אותו מעט לפי מה שהיה נראה לי, ויצא טעים טעים טעים...

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כוס מדידה- כוס שתייה חמה
  • יוצאות כ-25 עוגיות (תלוי בגודל שאתם רוצים)
  • 50 גרם חמאה מומסת או שליש כוס שמן לגרסה פרווה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1 כוס שיבולת שועל, קוואקר להכנה מהירה
  • 70-80 גרם שוקולד מריר קצוץ ( כמה שיותר מוצקי קקאו, אני עשיתי עם 60 אחוז)
אופן ההכנה
  • 0

    מחממים תנור ל-190 מעלות.


  • 1

    בקערה מניחים את הסוכר, ומוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לאיחוד.


  • 2

    מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.


  • 3

    מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים עד ליצירת בצק.


  • 4

    מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים היטה עד שהוא נטמעת בתערובת ( אפשר לעבור לידיים בשלב הזה).


  • 5

    מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים היטב.


  • 6

    מרדדים בעזרת הידיים על נייר אפייה משומן לעלה דק (כחצי סנטימטר, אולי טיפה פחות).


  • 7

    אוםים בתנור כ-10-12 דקות עד שמזהיב מעט.


  • 8

    כשמוציאים מהתנור חותכים מיד לעוגיות בגודל הרצוי, ומניחים להצטנן לפני שמוציאים מהתבנית..


0

מחממים תנור ל-190 מעלות.


1

בקערה מניחים את הסוכר, ומוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לאיחוד.


2

מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.


3

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים עד ליצירת בצק.


4

מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים היטה עד שהוא נטמעת בתערובת ( אפשר לעבור לידיים בשלב הזה).


5

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים היטב.


6

מרדדים בעזרת הידיים על נייר אפייה משומן לעלה דק (כחצי סנטימטר, אולי טיפה פחות).


7

אוםים בתנור כ-10-12 דקות עד שמזהיב מעט.


8

כשמוציאים מהתנור חותכים מיד לעוגיות בגודל הרצוי, ומניחים להצטנן לפני שמוציאים מהתבנית..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים