אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

1,871
צפיות

עוגיות מערוד- עוגיות תמרים מגולגלות

המתכון של
עוגיות מערוד- עוגיות תמרים מגולגלות

שחזרתי את המתכון של סבתי יעל גיגי ז"ל, מתכון נפוץ בקרב קהילת הספרדים (ס"ט) בצפת.

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • קילו קמח
  • חבילת מרגרינה או חמאה ( 200 גרם) רכה בטמפרטורת החדר.
  • 1 כוס שמן ( 200 מ"ל)
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 שקיות אבקת וניל או 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כוס מיץ תפוזים או מים.
  • 1/2 כוס סוכר.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל180 מעלות..


  • 2

    מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה עד שהופך לבצק אחיד,לא ללוש יתר על המידה..


  • 3

    לתת לבצק לנוח במקרר כחצי שעה לפחות בקערה אטומה עלי ידיד ניילון ניצמד..


  • 4

    מוצאים את הבצק מהמקרר,מחלקים את הבצק ל 6 חלקים..


  • 5

    כל חלק מרדדים למלבן ( ראו תמונה) ,ממליצה לרדד בין שני ניירות אפיה. ומורחים במלית התמרים..


  • 6

    ומגלגלים לרולדה. יש לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ באמצעות חותכן פיצות או חותכן משונן של ירקות..


  • 7

    אופים את העוגיות כ18 דקות ,עד שמזהיב טיפה..


  • 8

    מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר..


1

מחממים תנור ל180 מעלות..


2

מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה עד שהופך לבצק אחיד,לא ללוש יתר על המידה..


3

לתת לבצק לנוח במקרר כחצי שעה לפחות בקערה אטומה עלי ידיד ניילון ניצמד..


4

מוצאים את הבצק מהמקרר,מחלקים את הבצק ל 6 חלקים..


5

כל חלק מרדדים למלבן ( ראו תמונה) ,ממליצה לרדד בין שני ניירות אפיה. ומורחים במלית התמרים..


6

ומגלגלים לרולדה. יש לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ באמצעות חותכן פיצות או חותכן משונן של ירקות..


7

אופים את העוגיות כ18 דקות ,עד שמזהיב טיפה..


8

מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר..


עוגיות מערוד.
מריחת  מלבן הבצק במלית התמרים
פריסת הרולדה לפרוסות
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים