תקציר המתכון: שחזרתי את המתכון של סבתי יעל גיגי ז"ל, מתכון נפוץ בקרב קהילת הספרדים (ס"ט) בצפת.
קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה עד שהופך לבצק אחיד,לא ללוש יתר על המידה.
לתת לבצק לנוח במקרר כחצי שעה לפחות בקערה אטומה עלי ידיד ניילון ניצמד.
מוצאים את הבצק מהמקרר,מחלקים את הבצק ל 6 חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן ( ראו תמונה) ,ממליצה לרדד בין שני ניירות אפיה. ומורחים במלית התמרים.
ומגלגלים לרולדה. יש לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ באמצעות חותכן פיצות או חותכן משונן של ירקות.
אופים את העוגיות כ18 דקות ,עד שמזהיב טיפה.
מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר.