אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

3,700
צפיות

רוגלך גבינות

המתכון של
רוגלך גבינות

קרדיט למתכון של מיכל לחמי

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לכמות של 32 רוגלך
  • 2 עד 2.5 כוסות קמח רגיל לא תופח
  • 1 ביצה
  • 100 גר' חמאה
  • 1/2 גביע גבינה לבנה 9%
  • 1/2 גביע קוטג 9%
  • 150 גר' גבינה פטה מעודנת 5% או בולגרית מעודנת
  • 150 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את כל המצרכים לבצק.


  • 2

    לעטוף את הבצק בשקית ניילון ולהכניס למקרר ל-5 שעות או ללילה שלם.


  • 3

    להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו ל-4 כדורים מקומחים.


  • 4

    מרדדים כל כדור לעיגול על משטח מקומח. חורצים כל עיגול ל-8 משולשים ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב לכיוון הצד הצר עד לצורת רוגלך.


  • 5

    מניחים את הרוגלך על גבי נייר אפייה ומברישים בביצה שעירבבנו במעט מים, מפזרים סומסום.


  • 6

    אופים כ- 35-40 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.


  • 7

    ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר. לפני שאוכלים לחמם מעט במיקרוגל.


1

ללוש את כל המצרכים לבצק.


2

לעטוף את הבצק בשקית ניילון ולהכניס למקרר ל-5 שעות או ללילה שלם.


3

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו ל-4 כדורים מקומחים.


4

מרדדים כל כדור לעיגול על משטח מקומח. חורצים כל עיגול ל-8 משולשים ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב לכיוון הצד הצר עד לצורת רוגלך.


5

מניחים את הרוגלך על גבי נייר אפייה ומברישים בביצה שעירבבנו במעט מים, מפזרים סומסום.


6

אופים כ- 35-40 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.


7

ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר. לפני שאוכלים לחמם מעט במיקרוגל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים