אני משתמשת בממרח קנוי שמוכרים באושר עד 3 ב10 של טופז (ממש טוב במאפים)
סירופ למילוי שוקולד לאחר אפייה - בקלחת נביא לרתיחה כוס סוכר וכוס מים
אופן ההכנה
1
מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב).
3
מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת.
4
כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה.
5
בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם.
6
הערות:.
7
כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי.
8
ניתן לשמור בהקפאה עד כחודש.
1
מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב).
3
מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת.
4
כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה.
5
בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם.
6
הערות:.
7
כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי.