אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

2,094
צפיות

חטיפי פילו מתוקים

המתכון של
חטיפי פילו מתוקים

מתכון פשוט וקל, לא מסובך וקוצר מחמאות

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כ-60 יח' (תלוי בגדול)
  • 1 חבילה דפי פילו מופשרים לילה במקרר (או כ-8 שעות לפחות)
  • קערה עם שמן ומברשת
  • מילוי חלבה (1:1):
  • 2.5 כוסות סוכר לבן
  • 2.5 כוסות טחינה גולמית
  • 2.5 כוסות קוקוס
  • נערבב הכול ביחד בקערה עד לאיחוד
  • סירופ למילוי חלבה לאחר אפייה - כחצי כוס סירופ מייפל (לחמם מעט שיהיה נוזלי)
  • מילוי פחלבה (מילוי אגוזים)
  • 700-800 גר' אגוזי מלח טחונים גס
  • 450 גר' סוכר לבן
  • 2-3 חלבון ביצה (משתנה, החלבון מקשר לנו את הסוכר והאגוזים שלא יתפזרו לנו בזמן ההרכב, חיתוך, אם רואים שהמסה יבשה או לא התאחדה נוסיף עוד חלבון לפי הצורך)
  • נערבב הכול ביחד בקערה עד לאיחוד
  • סירופ למילוי פחלבה לאחר אפייה - בקלחת נביא להמסה ולאיחוד כ-75 גר' מחמאה/מרגרינה ו-2 כפות דבש
  • מילוי שוקולד
  • אני משתמשת בממרח קנוי שמוכרים באושר עד 3 ב10 של טופז (ממש טוב במאפים)
  • סירופ למילוי שוקולד לאחר אפייה - בקלחת נביא לרתיחה כוס סוכר וכוס מים
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.


  • 2

    מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב).


  • 3

    מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת.


  • 4

    כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה.


  • 5

    בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם.


  • 6

    הערות:.


  • 7

    כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי.


  • 8

    ניתן לשמור בהקפאה עד כחודש.


1

מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.


2

מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב).


3

מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת.


4

כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה.


5

בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם.


6

הערות:.


7

כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי.


8

ניתן לשמור בהקפאה עד כחודש.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים