לןגן

חטיפי פילו מתוקים

מאת: נעמה , פורסם: 04/11/2019 | 12:48
חטיפי פילו מתוקים

תקציר המתכון: מתכון פשוט וקל, לא מסובך וקוצר מחמאות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מילוי פחלבה (מילוי אגוזים)

מילוי שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה

  2. מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב)

  3. מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת

  4. כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה

  5. בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם

  6. הערות:

  7. כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי

  8. ניתן לשמור בהקפאה עד כחודש