חטיפי פילו מתוקים
מאת: נעמה , פורסם: 04/11/2019 | 12:48
תקציר המתכון:
מתכון פשוט וקל, לא מסובך וקוצר מחמאות
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
כ-60 יח' (תלוי בגדול)
-
1 חבילה דפי פילו מופשרים לילה במקרר (או כ-8 שעות לפחות)
-
קערה עם שמן ומברשת
-
מילוי חלבה (1:1):
-
2.5 כוסות סוכר לבן
-
2.5 כוסות טחינה גולמית
-
2.5 כוסות קוקוס
-
נערבב הכול ביחד בקערה עד לאיחוד
-
סירופ למילוי חלבה לאחר אפייה - כחצי כוס סירופ מייפל (לחמם מעט שיהיה נוזלי)
מילוי פחלבה (מילוי אגוזים)
-
700-800 גר' אגוזי מלח טחונים גס
-
450 גר' סוכר לבן
-
2-3 חלבון ביצה (משתנה, החלבון מקשר לנו את הסוכר והאגוזים שלא יתפזרו לנו בזמן ההרכב, חיתוך, אם רואים שהמסה יבשה או לא התאחדה נוסיף עוד חלבון לפי הצורך)
-
נערבב הכול ביחד בקערה עד לאיחוד
-
סירופ למילוי פחלבה לאחר אפייה - בקלחת נביא להמסה ולאיחוד כ-75 גר' מחמאה/מרגרינה ו-2 כפות דבש
מילוי שוקולד
-
אני משתמשת בממרח קנוי שמוכרים באושר עד 3 ב10 של טופז (ממש טוב במאפים)
-
סירופ למילוי שוקולד לאחר אפייה - בקלחת נביא לרתיחה כוס סוכר וכוס מים
אופן הכנה
-
מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה
-
מפרידים עלה פילו אחד ומקפלים אותו לחצי, מברישים עליו מעט שמן, מניחים בכמות נדיבה מהמילוי לאורך אחת מדפנות העלה בצורה אחידה ולאחר מכן מגלגלים לגלילה ארוכה (כל גלגול מהדקים היטב)
-
מניחים על הנייר אפיה וחותכים לגודל הרצוי אבל לא עד סוף (רק סימון, אם נתחתוך עד הסוף אז בזמן האפייה המילוי יכול לצאת
-
כך עושים עם יתר העלי פילו. לאחר שסימנו נכניס לתנור עד להזהבה
-
בנתיים נכין את הסירופ וכשהפילו יהיה מוכן נוציא ונבריש אותו בסירופ ולאחר שיתקרר נחתוך אותם
-
הערות:
-
כל אחד מהמילוי מספיק לחבילה של דפי פילו, אם רוצים להכין קצת מכל דבר אז נכין 1/3 מהכמות הרשומה במילוי
-
ניתן לשמור בהקפאה עד כחודש