אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

14,325
צפיות

סהרונים מתוקים של סבתא לאה

המתכון של
סהרונים מתוקים של סבתא לאה

חישוקים מתוקים, פריכים, נזללים מהר ומושלמים לצד הקפה/תה.

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת הסהרונים המתוקים יש להשתמש בכוסות ובכפות מדידה אוניברסליות.
  • 4 וחצי כוסות קמח תופח מנופה (630 גרם) או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-4 וחצי כוסות קמח מנופה + שקית וחצי אבקת אפייה (15 גרם).
  • 1 כוס פתיתי קוקוס (100 גרם).
  • 1 כוס שקדים/אגוזים טחונים (100 גרם).
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם).
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
  • 1 נטורינה לאפייה ובישול רכה (200 גרם ראו תמונה).
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • 1/2 כוס מים (120 מ"ל) או קצת יותר, לפעמים הבצק לא מתגבש והוא פירורי לכן הוסיפו עוד קצת מים עד לקבלת בצק אחיד (תלוי בסוג הקמח שמשתמשים).
אופן ההכנה
  • 1

    לקערת גדולה להכניס את כל המרכיבים היבשים (קמח תופח או קמח רגיל + שקית וחצי אבקת אפייה, קוקוס, שקדים או אגוזים טחונים, סוכר, סוכר וניל) ולערבב היטב בעזרת כף.


  • 2

    מוסיפים את הנטורינה, שמן, מים ובעזרת הידיים לשים עד לקבלת בצק רך אחיד וחלק (אפשר ללוש את הבצק גם בעזרת המיקסר עם וו לישה).


  • 3

    קורצים עיגולים קטנים והדוקים מאוד מאוד, הבצק קצת נוטה להתפורר (אני קרצתי עיגולים בעזרת כוס מידה אוניברסלית גודל 1/8 כוס) מגלגלים כל כדור לנחש מעגלים מעט בפינות ליצירת סהרונים .


  • 4

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (חום בינוני).


  • 5

    מניחים את הסהרונים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה קלה .


  • 6

    מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי, בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנות זכוכית או בקופסאות פח אטומות או בכל כלי בעל סגירה הרמטית.


  • 7

    את הסהרונים המתוקים אני אופה יום לפני צום כיפור, בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש וצום קל.


  • 8

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

לקערת גדולה להכניס את כל המרכיבים היבשים (קמח תופח או קמח רגיל + שקית וחצי אבקת אפייה, קוקוס, שקדים או אגוזים טחונים, סוכר, סוכר וניל) ולערבב היטב בעזרת כף.


2

מוסיפים את הנטורינה, שמן, מים ובעזרת הידיים לשים עד לקבלת בצק רך אחיד וחלק (אפשר ללוש את הבצק גם בעזרת המיקסר עם וו לישה).


3

קורצים עיגולים קטנים והדוקים מאוד מאוד, הבצק קצת נוטה להתפורר (אני קרצתי עיגולים בעזרת כוס מידה אוניברסלית גודל 1/8 כוס) מגלגלים כל כדור לנחש מעגלים מעט בפינות ליצירת סהרונים .


4

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (חום בינוני).


5

מניחים את הסהרונים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה קלה .


6

מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי, בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנות זכוכית או בקופסאות פח אטומות או בכל כלי בעל סגירה הרמטית.


7

את הסהרונים המתוקים אני אופה יום לפני צום כיפור, בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש וצום קל.


8

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים