לןגן

סהרונים מתוקים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 25/09/2017 | 04:51
סהרונים מתוקים של סבתא לאה

תקציר המתכון: חישוקים מתוקים, פריכים, נזללים מהר ומושלמים לצד הקפה/תה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקערת גדולה להכניס את כל המרכיבים היבשים (קמח תופח או קמח רגיל + שקית וחצי אבקת אפייה, קוקוס, שקדים או אגוזים טחונים, סוכר, סוכר וניל) ולערבב היטב בעזרת כף

  2. מוסיפים את הנטורינה, שמן, מים ובעזרת הידיים לשים עד לקבלת בצק רך אחיד וחלק (אפשר ללוש את הבצק גם בעזרת המיקסר עם וו לישה)

  3. קורצים עיגולים קטנים והדוקים מאוד מאוד, הבצק קצת נוטה להתפורר (אני קרצתי עיגולים בעזרת כוס מידה אוניברסלית גודל 1/8 כוס) מגלגלים כל כדור לנחש מעגלים מעט בפינות ליצירת סהרונים

  4. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (חום בינוני)

  5. מניחים את הסהרונים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה קלה

  6. מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי, בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנות זכוכית או בקופסאות פח אטומות או בכל כלי בעל סגירה הרמטית

  7. את הסהרונים המתוקים אני אופה יום לפני צום כיפור, בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש וצום קל

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה