1. מרגרינה מומסת או לחילופין 1 כוס שמן(אני שמה מרגרינה התוצאה פריכה יותר!)
1/2 שקיק אבקת אפייה
1 שקיק סוכר וניל
1 כוס מים פושרים חמימים(כוס זכוכית של הקפה שחור ללא ידית)
1 כף חומץ
קמח- כמה שנכנס לפי הצורך (בערך 600 גר׳)
אופן ההכנה
1
ללוש את כל החומרים לבצק רך ונעים, להניח את הבצק מכוסה למנוחה של שעה וחצי.
2
לחלק את הבצק ל 3 (על משטח מקומח).
3
לגלגל כל חלק לרולדה ארוכה ולא עבה ולחתוך חתיכות בגודל 7 ס״מ.
4
כל חתיכה לרדד על משטח מקומח דק בערך 1/2 ס״מ.
5
לריבוע 10*15 בתוך הריבוע לחרוץ 5-6 פסים לא עד הסוף, להניח למנוחה על השיש, להרים את הרצועות אחד כן אחד לא ולסובב לטגן בשמן עמוק חם (אך לא רותח)עד להזהבה קלה.
6
להוציא לנייר סופג בתוך מסננת ולטבול בסירופ דבש..
7
(למי שיש מכונת פסטה שתעביר את הבצק פעמיים שלוש במכונה יוצא אליפות.
1
ללוש את כל החומרים לבצק רך ונעים, להניח את הבצק מכוסה למנוחה של שעה וחצי.
2
לחלק את הבצק ל 3 (על משטח מקומח).
3
לגלגל כל חלק לרולדה ארוכה ולא עבה ולחתוך חתיכות בגודל 7 ס״מ.
4
כל חתיכה לרדד על משטח מקומח דק בערך 1/2 ס״מ.
5
לריבוע 10*15 בתוך הריבוע לחרוץ 5-6 פסים לא עד הסוף, להניח למנוחה על השיש, להרים את הרצועות אחד כן אחד לא ולסובב לטגן בשמן עמוק חם (אך לא רותח)עד להזהבה קלה.
6
להוציא לנייר סופג בתוך מסננת ולטבול בסירופ דבש..
7
(למי שיש מכונת פסטה שתעביר את הבצק פעמיים שלוש במכונה יוצא אליפות.