לןגן

שבקייה

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 28/08/2017 | 13:53
שבקייה

תקציר המתכון: פריכות פריכות וטעימות מתכון שעובר אצלנו בדורות (לא לשנות כלום במתכון😊)

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את כל החומרים לבצק רך ונעים, להניח את הבצק מכוסה למנוחה של שעה וחצי

  2. לחלק את הבצק ל 3 (על משטח מקומח)

  3. לגלגל כל חלק לרולדה ארוכה ולא עבה ולחתוך חתיכות בגודל 7 ס״מ

  4. כל חתיכה לרדד על משטח מקומח דק בערך 1/2 ס״מ

  5. לריבוע 10*15 בתוך הריבוע לחרוץ 5-6 פסים לא עד הסוף, להניח למנוחה על השיש, להרים את הרצועות אחד כן אחד לא ולסובב לטגן בשמן עמוק חם (אך לא רותח)עד להזהבה קלה

  6. להוציא לנייר סופג בתוך מסננת ולטבול בסירופ דבש.

  7. (למי שיש מכונת פסטה שתעביר את הבצק פעמיים שלוש במכונה יוצא אליפות