אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

34,892
צפיות

שבקייה מרוקאית

המתכון של
שבקייה מרוקאית

השבקייה שהעבירה אותי לבייק אוף...

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף מלח
  • 1 מחמאה מומסת
  • 1אבקת אפיה
  • שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ הסוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • כמה טיפות לימון
  • לציפוי
  • שומשום קלוי (2 דקות במיקרו)
אופן ההכנה
  • 1

    1. מערבבים במיקסר את המים, השמן, החומץ, מחמאה מומסת והמלח, להוסיף את הקמח עם שקית אבקת אפיה, לבצק אחיד וחלק.


  • 2

    2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח למשך שעה בערך..


  • 3

    3. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות מלבניות בעובי של 1-1.5 ס"מ,.


  • 4

    4. חותכים לחמישה חלקים, עושים דוגמה ושמים על מגבת.


  • 5

    5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו..


  • 6

    6. מעבירים למסננת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הלימון (עד שמרגישים את הסירופ). שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר..


  • 7

    7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום קלוי .


1

1. מערבבים במיקסר את המים, השמן, החומץ, מחמאה מומסת והמלח, להוסיף את הקמח עם שקית אבקת אפיה, לבצק אחיד וחלק.


2

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח למשך שעה בערך..


3

3. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות מלבניות בעובי של 1-1.5 ס"מ,.


4

4. חותכים לחמישה חלקים, עושים דוגמה ושמים על מגבת.


5

5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו..


6

6. מעבירים למסננת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הלימון (עד שמרגישים את הסירופ). שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר..


7

7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום קלוי .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים