לןגן

שבקייה מרוקאית

מאת: אנט ז'נו, פורסם: 18/06/2017 | 14:01
שבקייה מרוקאית

תקציר המתכון: השבקייה שהעבירה אותי לבייק אוף...

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לסירופ הסוכר

לציפוי

אופן הכנה

  1. 1. מערבבים במיקסר את המים, השמן, החומץ, מחמאה מומסת והמלח, להוסיף את הקמח עם שקית אבקת אפיה, לבצק אחיד וחלק

  2. 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח למשך שעה בערך.

  3. 3. מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות מלבניות בעובי של 1-1.5 ס"מ,

  4. 4. חותכים לחמישה חלקים, עושים דוגמה ושמים על מגבת

  5. 5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.

  6. 6. מעבירים למסננת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הלימון (עד שמרגישים את הסירופ). שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.

  7. 7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום קלוי