אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

3,186
צפיות

שבקיה

המתכון של
שבקיה

מי שחששה להכין אז עכשיו צירפתי למתכון טיפ להכנת שבקיה הצלחה באחריות מלאה

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מתכון נותנים באהבה ❤
  • מתכון לשבקייה
  • 750 גרם קמח מנופה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1חלמון ביצה
  • 2 כפות מחוקות של סולת
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 טיפות מי ורדים טהור איכותי
  • בנוסף לשים בצד 2 כוסות קמח מנופה שאותו נצטרך בזמן הרידוד .
  • לטיגון
  • 1/2 ליטר שמן
  • לטבילת השבקיה
  • סירופ דבש שמורכב
  • 500 גרם סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 3 טיפות מי ורדים טהור
  • שקית סוכר וניל
  • חצי לימון סחוט
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את החומרים הרטובים : שמן מים חלמון חומץ ומי ורדים .


  • 2

    מוסיפים את החומרים היבשים : קמח סולת מלח מעבדים לבצק חלק עוטפים בניילון לעשר דקות מנוחה ..


  • 3

    🔥טיפ 🔥: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים מרדדים כל חלק לעלה דק מפזרים קמח בנדיבות על פני כל עלה מקפלים לרוחב של ארבע אצבעות זו הפעולה החשובה להצלחת השבקיה . .


  • 4

    שומרים את עלי הבצק המקופלים בקופסא סגורה שביניהם מפריד ניילון עד לגמר ההכנה . .


  • 5

    מוציאים חלק אחר חלק מרדדים עם מערוך. לאחר שמתחילים עם פעולה זו לא מקפלים יותר את הבצק ..


  • 6

    בעזרת גלגל שיניים או שבלונה של שבקיה חורצים מלבן עם חמישה פסים כאשר את פעולת הקיפול עם האצבעות מחזיקים רצועה כן ורצועה לא ומקפלים את השפיץ פנימה ויוצרים צורה .


  • 7

    מחממים את השמן העמוק ומטגנים עד זהבה ..


  • 8

    הכנת הסירופ : .


  • 9

    שמים בסיר את הסוכר ושאר המרכיבים שצויינו במתכון מרתיחים לסירופ .


  • 10

    טובלים את השבקיה ומפזרים שומשום .


  • 11

    שמירת השבקיה בקופסא סגורה אטומה עד שבועיים מיום ההכנה ❤.


1

מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את החומרים הרטובים : שמן מים חלמון חומץ ומי ורדים .


2

מוסיפים את החומרים היבשים : קמח סולת מלח מעבדים לבצק חלק עוטפים בניילון לעשר דקות מנוחה ..


3

🔥טיפ 🔥: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים מרדדים כל חלק לעלה דק מפזרים קמח בנדיבות על פני כל עלה מקפלים לרוחב של ארבע אצבעות זו הפעולה החשובה להצלחת השבקיה . .


4

שומרים את עלי הבצק המקופלים בקופסא סגורה שביניהם מפריד ניילון עד לגמר ההכנה . .


5

מוציאים חלק אחר חלק מרדדים עם מערוך. לאחר שמתחילים עם פעולה זו לא מקפלים יותר את הבצק ..


6

בעזרת גלגל שיניים או שבלונה של שבקיה חורצים מלבן עם חמישה פסים כאשר את פעולת הקיפול עם האצבעות מחזיקים רצועה כן ורצועה לא ומקפלים את השפיץ פנימה ויוצרים צורה .


7

מחממים את השמן העמוק ומטגנים עד זהבה ..


8

הכנת הסירופ : .


9

שמים בסיר את הסוכר ושאר המרכיבים שצויינו במתכון מרתיחים לסירופ .


10

טובלים את השבקיה ומפזרים שומשום .


11

שמירת השבקיה בקופסא סגורה אטומה עד שבועיים מיום ההכנה ❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים