לןגן

שבקיה

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 13/03/2017 | 15:20
שבקיה

תקציר המתכון: מי שחששה להכין אז עכשיו צירפתי למתכון טיפ להכנת שבקיה הצלחה באחריות מלאה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מתכון לשבקייה

לטיגון

לטבילת השבקיה

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה את החומרים הרטובים : שמן מים חלמון חומץ ומי ורדים

  2. מוסיפים את החומרים היבשים : קמח סולת מלח מעבדים לבצק חלק עוטפים בניילון לעשר דקות מנוחה .

  3. 🔥טיפ 🔥: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים מרדדים כל חלק לעלה דק מפזרים קמח בנדיבות על פני כל עלה מקפלים לרוחב של ארבע אצבעות זו הפעולה החשובה להצלחת השבקיה .

  4. שומרים את עלי הבצק המקופלים בקופסא סגורה שביניהם מפריד ניילון עד לגמר ההכנה .

  5. מוציאים חלק אחר חלק מרדדים עם מערוך. לאחר שמתחילים עם פעולה זו לא מקפלים יותר את הבצק .

  6. בעזרת גלגל שיניים או שבלונה של שבקיה חורצים מלבן עם חמישה פסים כאשר את פעולת הקיפול עם האצבעות מחזיקים רצועה כן ורצועה לא ומקפלים את השפיץ פנימה ויוצרים צורה

  7. מחממים את השמן העמוק ומטגנים עד זהבה .

  8. הכנת הסירופ :

  9. שמים בסיר את הסוכר ושאר המרכיבים שצויינו במתכון מרתיחים לסירופ

  10. טובלים את השבקיה ומפזרים שומשום

  11. שמירת השבקיה בקופסא סגורה אטומה עד שבועיים מיום ההכנה ❤