אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

100% מתכונים להורים וילדים

2,203
צפיות

בואיקוס גבינה

המתכון של
בואיקוס גבינה

הווריאציה של אמא שלי לבואיקוס הבולגריים הקלאסיים. הייחוד, צורת הקרואסון שיוצרת מאפה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם גבינות "צהובות" (עמק/קשקבל)
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    לחתוך את החמאה לקוביות, לערבב את כל החומרים (חוץ מהביצה) במג'ימיקס (או ללוש בידיים), עד שמתקבל גוש בצק, לחלקו ל-8 כדורים..


  • 2

    לרדד כל כדור על משטח מקומח לעיגול, לחלק אותו ל-8 משולשים, לגלגל כל משולש לצורת "קרואסון" קטן..


  • 3

    לסדר על תבנית מרופדת בניר אפייה, למרוח ביצה טרופה על הבואיקוס, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאפות כ-15 דק' או עד שהבואיקוס מזהיבים..


1

לחתוך את החמאה לקוביות, לערבב את כל החומרים (חוץ מהביצה) במג'ימיקס (או ללוש בידיים), עד שמתקבל גוש בצק, לחלקו ל-8 כדורים..


2

לרדד כל כדור על משטח מקומח לעיגול, לחלק אותו ל-8 משולשים, לגלגל כל משולש לצורת "קרואסון" קטן..


3

לסדר על תבנית מרופדת בניר אפייה, למרוח ביצה טרופה על הבואיקוס, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאפות כ-15 דק' או עד שהבואיקוס מזהיבים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים