לןגן

בואיקוס גבינה

מאת: Esti Rojansky Beredjik, פורסם: 19/07/2016 | 00:32
בואיקוס גבינה

תקציר המתכון: הווריאציה של אמא שלי לבואיקוס הבולגריים הקלאסיים. הייחוד, צורת הקרואסון שיוצרת מאפה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחתוך את החמאה לקוביות, לערבב את כל החומרים (חוץ מהביצה) במג'ימיקס (או ללוש בידיים), עד שמתקבל גוש בצק, לחלקו ל-8 כדורים.

  2. לרדד כל כדור על משטח מקומח לעיגול, לחלק אותו ל-8 משולשים, לגלגל כל משולש לצורת "קרואסון" קטן.

  3. לסדר על תבנית מרופדת בניר אפייה, למרוח ביצה טרופה על הבואיקוס, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאפות כ-15 דק' או עד שהבואיקוס מזהיבים.