תקציר המתכון: הווריאציה של אמא שלי לבואיקוס הבולגריים הקלאסיים. הייחוד, צורת הקרואסון שיוצרת מאפה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
לחתוך את החמאה לקוביות, לערבב את כל החומרים (חוץ מהביצה) במג'ימיקס (או ללוש בידיים), עד שמתקבל גוש בצק, לחלקו ל-8 כדורים.
לרדד כל כדור על משטח מקומח לעיגול, לחלק אותו ל-8 משולשים, לגלגל כל משולש לצורת "קרואסון" קטן.
לסדר על תבנית מרופדת בניר אפייה, למרוח ביצה טרופה על הבואיקוס, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאפות כ-15 דק' או עד שהבואיקוס מזהיבים.