אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,353
צפיות

עוגות מבצק שמרים

המתכון של
עוגות מבצק שמרים

מתכון של אימי ז"ל שהייתה מכינה לנו ליום שישי לאחר ארוחת הערב. מתכון מנצחחחח

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כפות מדידה שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • בערך 2 כוסות מים פושרים
  • כוס קקאו מעורב בסוכר
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • בערך חצי כוס דבש
  • כוס קינמון מעורב בסוכר
אופן ההכנה
  • 1

    אופן הכנת הבצק: מנפים את הקמח בתוך קערה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו.. 2אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-5 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את המילוי הרצוי ריבה ומעליה לפזר אבקת קקאו מעורב עם סוכר. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ"מ מורחים בשמן ומעליו מפזרים קינמון מעורב עם סוכר, מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומסדרים בתבנית על נייר אפיה כאשר החלק הפנימי כלפי מעלה. מרדדים מלבן לעובי של 3-4 מ"מ ומורחים בטחינה המעורבת בדבש ומניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. אני הכנתי 2 רולדות של קינמון, רולדה של קקאו ושתי רולדות של ממרח חלווה. יוצא טעים טעים.


1

אופן הכנת הבצק: מנפים את הקמח בתוך קערה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו.. 2אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-5 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את המילוי הרצוי ריבה ומעליה לפזר אבקת קקאו מעורב עם סוכר. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ"מ מורחים בשמן ומעליו מפזרים קינמון מעורב עם סוכר, מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומסדרים בתבנית על נייר אפיה כאשר החלק הפנימי כלפי מעלה. מרדדים מלבן לעובי של 3-4 מ"מ ומורחים בטחינה המעורבת בדבש ומניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. אני הכנתי 2 רולדות של קינמון, רולדה של קקאו ושתי רולדות של ממרח חלווה. יוצא טעים טעים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים