אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

9,922
צפיות

עוגת גבינה עם גבינה אחת בלבד

המתכון של
עוגת גבינה עם גבינה אחת בלבד

עוגת גבינה מהממת עם גבינה אחת בלבד...יוצאת גבוהה ואוורירית.

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה2 שעות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 2 שעות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 1 כוס חלב
  • 60 גרם חמאה
  • 6 יחידות ביצים
  • אחת ורבע כוסות סוכר
  • 2 כפות קרונפלור
  • 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
  • 1

    עוגת גבינה מהממת עם גבינה אחת בלבד: 1 גבינת שמנת (200 גרם) + 2 כפות מלאות גבינה לבנה רגילה, 1 כוס אוניברסלית (או חד פעמית חמה) חלב, 60 גרם חמאה, 6 ביצים מופרדות, 1 ורבע כוסות סוכר, 5 כפות קמח, 2 כפות קורנפלור (כפות מלאות), 1 סוכר וניל.....ראשית העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 26 או סיר ג'חנון בקוטר 24-26 כמובן על הדבקת נייר והגבהת שוליים....בבן מארי ( כלומר סיר מים ומעליו קערה על אדים) שמים את הגבינות החלב והחמאה, עד שכל החמאה נמסה ולערבב כל הזמן.... להוריד מהגז, להמשיך לערבב כדי שהתערובת מעט תתקרר. את 6 החלמונים מערבבים עם רבע כוס סוכר ועם הסוכר וניל במטרפה ידנית כ- 5 דקות, מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה שכבר ערבבנו, וממשיכים לערבב טוב טוב עד לאיחוד...לוקחים מנפה או מסננת ומוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים טוב עד שאין לנו גושים והתערובת ממש חלקה. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ורך- לא נוקשה, זה חשוב שהעוגה יוצאת גבוהה וללא סדקים....מערבבים את הקצף לתוך התערובת המוכנה בתנועות עטיפה קלות עד שיש תערובת חלקה ואחידה, לתת מכה על השיש להוריד מעט אוויר ..... ממלאים את תבנית התנור במים מהברז (עד 3/4) ומניחים את התבנית או הסיר בתוך תבנית המים.....העוגה תמוקם בשלב הראשון מלמטה - במסילה הראשונה של התנור...על חום 160 מעלות שעה שלמה, לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה, העוגה עולה לאט לאט, אל חשש ככה היא תעלה יותר יפה ולא תשרף או תיצור סדקים....אחרי שעה להשאיר בתנור עוד חצי שעה ואז אפשר לשלוף את הנייר בעדינות, להכניס למקרר לפחות לשעתיים ולהפוך על צלחת.....בהצלחה, חגית...!!!.


1

עוגת גבינה מהממת עם גבינה אחת בלבד: 1 גבינת שמנת (200 גרם) + 2 כפות מלאות גבינה לבנה רגילה, 1 כוס אוניברסלית (או חד פעמית חמה) חלב, 60 גרם חמאה, 6 ביצים מופרדות, 1 ורבע כוסות סוכר, 5 כפות קמח, 2 כפות קורנפלור (כפות מלאות), 1 סוכר וניל.....ראשית העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 26 או סיר ג'חנון בקוטר 24-26 כמובן על הדבקת נייר והגבהת שוליים....בבן מארי ( כלומר סיר מים ומעליו קערה על אדים) שמים את הגבינות החלב והחמאה, עד שכל החמאה נמסה ולערבב כל הזמן.... להוריד מהגז, להמשיך לערבב כדי שהתערובת מעט תתקרר. את 6 החלמונים מערבבים עם רבע כוס סוכר ועם הסוכר וניל במטרפה ידנית כ- 5 דקות, מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה שכבר ערבבנו, וממשיכים לערבב טוב טוב עד לאיחוד...לוקחים מנפה או מסננת ומוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים טוב עד שאין לנו גושים והתערובת ממש חלקה. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ורך- לא נוקשה, זה חשוב שהעוגה יוצאת גבוהה וללא סדקים....מערבבים את הקצף לתוך התערובת המוכנה בתנועות עטיפה קלות עד שיש תערובת חלקה ואחידה, לתת מכה על השיש להוריד מעט אוויר ..... ממלאים את תבנית התנור במים מהברז (עד 3/4) ומניחים את התבנית או הסיר בתוך תבנית המים.....העוגה תמוקם בשלב הראשון מלמטה - במסילה הראשונה של התנור...על חום 160 מעלות שעה שלמה, לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה, העוגה עולה לאט לאט, אל חשש ככה היא תעלה יותר יפה ולא תשרף או תיצור סדקים....אחרי שעה להשאיר בתנור עוד חצי שעה ואז אפשר לשלוף את הנייר בעדינות, להכניס למקרר לפחות לשעתיים ולהפוך על צלחת.....בהצלחה, חגית...!!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים