אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

15,354
צפיות

עוגת פררו רושה

המתכון של
עוגת פררו רושה

עוגה מדהימה! ביופייה ובטעמה!

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות16 מנות
  • זמן הכנה40 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 16 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • למיקצפת:
  • 5 יחידות חלבונים
  • 1 כף קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • 2 כפות קמח
  • למוס שוקולד-נוגט:
  • 500 מיליליטרים ריצ' (2 מכלים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם אבקת נוגט
  • 5 יחידות חלמונים
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם אבקת נוגט
  • 100 מיליליטרים ריצ'
  • לעיטור:
  • 12 יחידות כדורי פררו רושה
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת המיקצפת: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף לקצף יציב ונוקשה..


  • 2

    מוסיפים בזהירות את האגוזים והקמח, ומקפלים בעדינות לקצף החלבונים לקבלת קציפה אחידה. יש לקפל בעדינות רבה ולהיזהר לא לשבור את הקצף. משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ ויוצקים לתוכה את הקציפה. אופים 25 דקות עד שהמיקצפת מזהיבה. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין המיקצפת לדופן התבנית, ומצננים היטב..


  • 3

    להכנת מוס שוקולד-נוגט: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים יחד כ-4 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש ומצננים..


  • 4

    מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר, תוך כדי הקצפה רצופה. ממשיכים להקציף כ-15 דקות לתערובת תפוחה ובהירה..


  • 5

    ממסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. את אבקת הנוגט שמים בקערית קטנה ומוסיפים 4 כפות שמן, מערבבים היטב עד לקבלת ממרח, ומוסיפים לשוקולד, מערבבים היטב יחד. מוסיפים לחלמונים המוקצפים מעט מקרם השוקולד-נוגט ומערבבים בעדינות רבה. מוסיפים את שאר מיקצפת החלמונים ליתרת השוקולד-נוגט ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מערבבים בעדינות..


  • 6

    מקציפים את הריצ' לקצפת נוקשה ויציבה, מקפלים את הקצפת אל תערובת השוקולד-נוגט, כפות אחדות בכל פעם, לקבלת מוס יציב..


  • 7

    לציפוי השוקולד: את הציפוי רצוי להכין ממש בסמוך להרכבת העוגה. ממיסים שוקולד וריצ' במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים היטב, מוסיפים את אבקת הנוגט ומערבבים שוב היטב לתערובת חלקה ואחידה, שלא יישארו גושים מאבקת הנוגט..


  • 8

    הרכבת העוגה: יוצקים את מוס השוקולד-נוגט על המיקצפת, מכניסים למקפיא לשעתיים..


  • 9

    מוציאים את העוגה מהמקפיא. שופכים על שכבת המוס הקפואה את ציפוי השוקולד. מחזיקים את התבנית משני צידיה ומטלטלים בעדינות את התבנית לפיזור מלא של ציפוי השוקולד על כל העוגה. מעטרים בכדורי פררו רושה, שאותם תוכלו להכין בעצמכם, מתכון להכנת כדורי פררו רושה ראו בספר המתכונים שלי, קטגורית קינוחים, כדורי פררו רושה. או שתוכלו לקשט בכדורי פררו רושה מוכנים וקנויים..


1

להכנת המיקצפת: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף לקצף יציב ונוקשה..


2

מוסיפים בזהירות את האגוזים והקמח, ומקפלים בעדינות לקצף החלבונים לקבלת קציפה אחידה. יש לקפל בעדינות רבה ולהיזהר לא לשבור את הקצף. משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ ויוצקים לתוכה את הקציפה. אופים 25 דקות עד שהמיקצפת מזהיבה. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין המיקצפת לדופן התבנית, ומצננים היטב..


3

להכנת מוס שוקולד-נוגט: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים יחד כ-4 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש ומצננים..


4

מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר, תוך כדי הקצפה רצופה. ממשיכים להקציף כ-15 דקות לתערובת תפוחה ובהירה..


5

ממסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. את אבקת הנוגט שמים בקערית קטנה ומוסיפים 4 כפות שמן, מערבבים היטב עד לקבלת ממרח, ומוסיפים לשוקולד, מערבבים היטב יחד. מוסיפים לחלמונים המוקצפים מעט מקרם השוקולד-נוגט ומערבבים בעדינות רבה. מוסיפים את שאר מיקצפת החלמונים ליתרת השוקולד-נוגט ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מערבבים בעדינות..


6

מקציפים את הריצ' לקצפת נוקשה ויציבה, מקפלים את הקצפת אל תערובת השוקולד-נוגט, כפות אחדות בכל פעם, לקבלת מוס יציב..


7

לציפוי השוקולד: את הציפוי רצוי להכין ממש בסמוך להרכבת העוגה. ממיסים שוקולד וריצ' במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים היטב, מוסיפים את אבקת הנוגט ומערבבים שוב היטב לתערובת חלקה ואחידה, שלא יישארו גושים מאבקת הנוגט..


8

הרכבת העוגה: יוצקים את מוס השוקולד-נוגט על המיקצפת, מכניסים למקפיא לשעתיים..


9

מוציאים את העוגה מהמקפיא. שופכים על שכבת המוס הקפואה את ציפוי השוקולד. מחזיקים את התבנית משני צידיה ומטלטלים בעדינות את התבנית לפיזור מלא של ציפוי השוקולד על כל העוגה. מעטרים בכדורי פררו רושה, שאותם תוכלו להכין בעצמכם, מתכון להכנת כדורי פררו רושה ראו בספר המתכונים שלי, קטגורית קינוחים, כדורי פררו רושה. או שתוכלו לקשט בכדורי פררו רושה מוכנים וקנויים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים