מכינים את הרולדה: מקציפים במיקסר את הביצים השלמות והסוכר במשך 6-7 דקות או עד שמתקבל קצף בהיר מאד ותפוח.
מקפלים פנימה בתנועות עטיפה את הקמח והשמן..
2
על תבנית התנור מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות משטחים את תערובת העוגה ובעזרת כף מחליקים את פני העיסה עד שהיא אחידה..
3
אופים בחום של 180 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגה זהובה וסכין קיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.
4
מוציאים ומצננים 5 דקות.
מניחים מגבת נקייה על העוגה ומגלגלים לרולדה..
5
מכינים את המילוי:
על סיר כפול( בן מארי) או במיקרו ממיסים 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות עד להמסה.
לוקחים 250 מ"ל מהקצפת ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הליקר, מערבבים ומעבירים למקרר..
6
מקציפים את יתרת הקצפת עם שקית סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד..
7
מכינים את הסירופ:
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מבשלים כדקה, מערבבים ומסירים מהאש..
8
הרכבת הרולדה:
מניחים את העוגה על מגש או על התבנית ומסירים את המגבת וניר האפייה. מרטיבים בעזרת מברשת את העוגה עם הסירופ.
מורחים את הגנאש בצורה אחידה על פני כל העוגה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לצלחת הגשה.
מורחים מלמעלה בצורה נדיבה את הקצפת ומקשטים לפי הטעם.
מגישים את הרולדה קרה :).
1
מכינים את הרולדה: מקציפים במיקסר את הביצים השלמות והסוכר במשך 6-7 דקות או עד שמתקבל קצף בהיר מאד ותפוח.
מקפלים פנימה בתנועות עטיפה את הקמח והשמן..
2
על תבנית התנור מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות משטחים את תערובת העוגה ובעזרת כף מחליקים את פני העיסה עד שהיא אחידה..
3
אופים בחום של 180 מעלות 10-12 דקות עד שהעוגה זהובה וסכין קיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.
4
מוציאים ומצננים 5 דקות.
מניחים מגבת נקייה על העוגה ומגלגלים לרולדה..
5
מכינים את המילוי:
על סיר כפול( בן מארי) או במיקרו ממיסים 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות עד להמסה.
לוקחים 250 מ"ל מהקצפת ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הליקר, מערבבים ומעבירים למקרר..
6
מקציפים את יתרת הקצפת עם שקית סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד..
7
מכינים את הסירופ:
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מבשלים כדקה, מערבבים ומסירים מהאש..
8
הרכבת הרולדה:
מניחים את העוגה על מגש או על התבנית ומסירים את המגבת וניר האפייה. מרטיבים בעזרת מברשת את העוגה עם הסירופ.
מורחים את הגנאש בצורה אחידה על פני כל העוגה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לצלחת הגשה.
מורחים מלמעלה בצורה נדיבה את הקצפת ומקשטים לפי הטעם.
מגישים את הרולדה קרה :).