אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

716
צפיות

עוגת שוקוקוס ממכרת של סבתא לאה

המתכון של
עוגת שוקוקוס ממכרת של סבתא לאה

עוגה פשוטה, מיוחדת וטעימה במיוחד לאוהבי השוקולד וקוקוס. וכן אפשר גם בפסח וגם ללא גלוטן.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש
  • תבנית מלבנית בינונית גדולה 30/25 משומנת היטב או תבנית עגולה 24-26 משומנת היטב.
  • לעוגת השוקולד
  • 5 ביצים.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • 1 כוס שמן (240 מ"ל).
  • 1 כוס שמנת צמחית (250 מ"ל) או 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל).
  • 1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם)
  • ב"פסח" יש לשים 1 כוס קמח תופח כשר לפסח.
  • לגרסה "ללא גלוטן" יש לשים 1 כוס קמח "כרגיל" + 2 כפיות אבקת אפייה (שקית) או 1 כוס קמח תופח ללא גלוטן.
  • 1 כוס פתיתי קוקוס (100 גרם).
  • 1/2 כוס אבקת קקאו מנופה (70 גרם).
  • 1/2 כוס אבקת שוקולית מנופה (70 גרם).
  • 1/2 כפית אבקת נס קפה.
  • מלית הקוקוס
  • 1 כוס שמנת צמחית (250 מ"ל) מיכל שלם.
  • 2 כפות סוכר (20 גרם).
  • 50 גרם מחמאה או נטורינה או חמאה, מה שאוהבים.
  • כוס וחצי פתיתי קוקוס (150 גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • לקישוט העוגה
  • סוכריות שוקולד מריר.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת עוגת השוקולד ...


  • 2

    בקערה המיקסר שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל ומקפיצים בעזרת בלון הקצפה עד לתערובת תפוחה ובהירה..


  • 3

    מוסיפים שמנת צמחית או שמנת מתוקה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קקאו, שוקולית, אבקת נס קפה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. .


  • 4

    מוסיפים את פתיתי הקוקוס, קמח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה..


  • 5

    יוצקים לתבנית את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות.


  • 6

    מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות טורבו, מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים 25-30 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב עד לשלב מריחת מלית הקוקוס..


  • 7

    הכנת מלית הקוקוס ...


  • 8

    בקערה או בסיר מחממים במיקרוגל או על הכיריים את השמנת ומוציאים..


  • 9

    מוסיפים את הסוכר, מחמאה או נטורינה או חמאה ומערבבים עד שהכל נמס..


  • 10

    מוסיפים את הקוקוס, תמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .


  • 11

    כשהעוגה קרה יוצקים מעליה את מלית הקוקוס בשכבה אחידה, מפזרים סוכריות שוקולד, מקררים לטמפרטורה החדר ומכניסים למקרר להתייצבות.


  • 12

    זה חברות וחברים, חייבת לשתף עשיתי את העוגה כבר כמה פעמים גם ב"פסח" וגם בגרסה "ללא גלוטן" עוגה מושלמת, מנצחת!!! תהנו..


  • 13

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה. .


1

הכנת עוגת השוקולד ...


2

בקערה המיקסר שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל ומקפיצים בעזרת בלון הקצפה עד לתערובת תפוחה ובהירה..


3

מוסיפים שמנת צמחית או שמנת מתוקה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קקאו, שוקולית, אבקת נס קפה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. .


4

מוסיפים את פתיתי הקוקוס, קמח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה..


5

יוצקים לתבנית את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות.


6

מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות טורבו, מכניסים את העוגה למרכז התנור ואופים 25-30 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב עד לשלב מריחת מלית הקוקוס..


7

הכנת מלית הקוקוס ...


8

בקערה או בסיר מחממים במיקרוגל או על הכיריים את השמנת ומוציאים..


9

מוסיפים את הסוכר, מחמאה או נטורינה או חמאה ומערבבים עד שהכל נמס..


10

מוסיפים את הקוקוס, תמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .


11

כשהעוגה קרה יוצקים מעליה את מלית הקוקוס בשכבה אחידה, מפזרים סוכריות שוקולד, מקררים לטמפרטורה החדר ומכניסים למקרר להתייצבות.


12

זה חברות וחברים, חייבת לשתף עשיתי את העוגה כבר כמה פעמים גם ב"פסח" וגם בגרסה "ללא גלוטן" עוגה מושלמת, מנצחת!!! תהנו..


13

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים