הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה טעימה מאוד מאוד, כשל"פ מאחר ואינה מכילה קמח. קרדיט למתכון הנפלא של אריאלה גולדמן
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר (חשוב לשמן כי אין שמן בעוגה עצמה) .
לחמם תנור מראש ל 170 מעלות- תוכנית אפייה רגילה (לא טורבו).
🍰 הכנת העוגה-.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים למשך דקה את החלבונים מוסיפים בהדרגה את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף מבריק, קרמי ננמיך מהירות המיקסר לאיטית, נוסיף את החלמונים וסוכר וניל ונקציף לאט עד איחוד.
נוסיף את הקקאו והקורנפלור ומקפלים עם מרית עד שהתערובת אחידה (העוגה יוצאת יחסית דקה, לכן אני מכינה עם 3 כפות קורנפלור).
לשטח את התערובת בצורה אחידה וישרה בתבנית ונאפה 1/4 שעה ב- 170 מעלות, או עד שקיסם במרכז יצא יבש.
מניחים נייר אפייה על מגבת מטבח נקייה.
מוציאים את העוגה החמה מהתנור ונשחרר עם סכין חדה את שולי העוגה אם נדבקו לתבנית.
נהפוך את העוגה יחד עם נייר האפייה שעליו היא נאפתה, ונשים אותה על נייר האפייה החדש שמונח על מגבת מטבח נקייה ונגלגל על הצד הצר של העוגה . .
בינתיים מכינים את המלית. נקציף יחד את המרכיבים לקצפת יציבה.
נקלף מהעוגה את נייר האפייה העליון ונמרח קצפת על כל העוגה. נשאיר שוליים של 2 סמ מכל הכיוונים כדי שיהיה גלגול נוח ונקי.
נגלגל לרולדה בעזרת נייר האפייה שמתחת לעוגה כך הגילגול יעשה פשוט יותר והתוצאה מושלמת.
נניח את העוגה על מגש ונכניס למקפיא לשעה .
גנאש שוקולד- ממיסים כדקה במיקרוגל את השוקולד והשמנת להקצפה. מערבבים טוב ומוסיפים את השמן.
מוציאים את הרולדה מהמקפיא ומוזגים עליה את ציפוי הגנאש כך שיזלוג גם על השוליים ויצפה את כולה.
מעבירים את הרולדה לכלי הגשה ולמקרר. להכין אותה מספר שעות לפני ההגשה.