הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהתבנית אפיה בקוטר 24 או תבנית 20X30.
להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, כ- 1/2 שעה לפני הכנת העוגה.
לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).
לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר (לא חובה).
לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בשקית במקפיא .
מרדדים את הבצק בתבנית משומנת ומהדקים. דוקרים את הבצק כדי שלא יתנפח באפייה.
אופים כ-20 דקות.
מוציאים את התבנית המתנור, משאירים את התנור דולק ונותנים לבצק להתקרר בזמן שמכינים את הפרורים.
על פומפייה, מגרדים את הבצק שהיה במקפיא, בקערה עם 3 כפות קמח. לערבב את הפרורים עם הקמח, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים גס.
מורחים את הריבה על הבצק. מעל מפזרים את הפרורים.
מכניסים את התבנית לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות עד שהפרורים השחימו מעט והעוגה אפוייה היטב גם מלמטה.
לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות.
אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני ההגשה. לחתוך לריבועים.