אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

980
צפיות

חיתוכיות ריבה

המתכון של
חיתוכיות ריבה

עוגה בטעם נוסטלגי של פעם

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • בצק : 2 וחצי כוסות קמח רגיל (לא תופח), 200 גר' חמאה, 80 גר' אבקת סוכר, 1 ביצה, כף מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, גרדת תפוז או לימון (לא חובה)
  • ציפוי : 170 גר' ריבת תות שדה , מעט אבקת סוכר לפזר על העוגה המוכנה
אופן ההכנה
  • 1

    תבנית אפיה בקוטר 24 או תבנית 20X30.


  • 2

    להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, כ- 1/2 שעה לפני הכנת העוגה.


  • 3

    לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).


  • 4

    לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר (לא חובה).


  • 5

    לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בשקית במקפיא .


  • 6

    מרדדים את הבצק בתבנית משומנת ומהדקים. דוקרים את הבצק כדי שלא יתנפח באפייה.


  • 7

    אופים כ-20 דקות.


  • 8

    מוציאים את התבנית המתנור, משאירים את התנור דולק ונותנים לבצק להתקרר בזמן שמכינים את הפרורים.


  • 9

    על פומפייה, מגרדים את הבצק שהיה במקפיא, בקערה עם 3 כפות קמח. לערבב את הפרורים עם הקמח, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים גס.


  • 10

    מורחים את הריבה על הבצק. מעל מפזרים את הפרורים.


  • 11

    מכניסים את התבנית לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות עד שהפרורים השחימו מעט והעוגה אפוייה היטב גם מלמטה.


  • 12

    לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות.


  • 13

    אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני ההגשה. לחתוך לריבועים.


1

תבנית אפיה בקוטר 24 או תבנית 20X30.


2

להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, כ- 1/2 שעה לפני הכנת העוגה.


3

לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).


4

לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר (לא חובה).


5

לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בשקית במקפיא .


6

מרדדים את הבצק בתבנית משומנת ומהדקים. דוקרים את הבצק כדי שלא יתנפח באפייה.


7

אופים כ-20 דקות.


8

מוציאים את התבנית המתנור, משאירים את התנור דולק ונותנים לבצק להתקרר בזמן שמכינים את הפרורים.


9

על פומפייה, מגרדים את הבצק שהיה במקפיא, בקערה עם 3 כפות קמח. לערבב את הפרורים עם הקמח, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים גס.


10

מורחים את הריבה על הבצק. מעל מפזרים את הפרורים.


11

מכניסים את התבנית לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות עד שהפרורים השחימו מעט והעוגה אפוייה היטב גם מלמטה.


12

לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות.


13

אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני ההגשה. לחתוך לריבועים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים