קלתית : במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר, מוסיפים את החלמון והמים ורבע מכמות הקמח. מערבלים מספר שניות במהירות בינונית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה. מערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3
מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה עם מעט קמח, לעיגול בקוטר של 26 ס"מ.
5
מרפדים את התבנית והשוליים (חשוב להדק היטב גם לדפות) ודוקרים את הבצק עם קיסם שיניים (כדי שלא יתנפח).
6
מעבירים את התבנית למקפיא כ-10 דקות.
7
אופים את הבצק כ-20 דקות בחום 170 מעלות.
8
הכנת המלית: להמיס בסיר על הכיריים: שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה. לערבב בכלי נפרד את הביצים והסוכר. לאחד את 2 התערובות ולהמשיך ולהמיס על האש. לשפוך את המלית על הבצק האפוי. להמשיך ולאפות את הפאי כ- 20 דקות עד שהמלית יציבה וקצת רוטטת. אחרי שהפאי התקרר לקשט ולהכניס למקרר. להשאיר בקרור מספר שעות לפני ההגשה.
1
תבנית פאי בקוטר 23.
2
קלתית : במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר, מוסיפים את החלמון והמים ורבע מכמות הקמח. מערבלים מספר שניות במהירות בינונית. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה. מערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3
מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה עם מעט קמח, לעיגול בקוטר של 26 ס"מ.
5
מרפדים את התבנית והשוליים (חשוב להדק היטב גם לדפות) ודוקרים את הבצק עם קיסם שיניים (כדי שלא יתנפח).
6
מעבירים את התבנית למקפיא כ-10 דקות.
7
אופים את הבצק כ-20 דקות בחום 170 מעלות.
8
הכנת המלית: להמיס בסיר על הכיריים: שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה. לערבב בכלי נפרד את הביצים והסוכר. לאחד את 2 התערובות ולהמשיך ולהמיס על האש. לשפוך את המלית על הבצק האפוי. להמשיך ולאפות את הפאי כ- 20 דקות עד שהמלית יציבה וקצת רוטטת. אחרי שהפאי התקרר לקשט ולהכניס למקרר. להשאיר בקרור מספר שעות לפני ההגשה.