אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,186
צפיות

עוגת כדורי שוקולד נוטלה ב-5 דקות של סבתא לאה

המתכון של
עוגת כדורי שוקולד נוטלה ב-5 דקות של סבתא לאה

עוגת כדורי שוקולד נוטלה ב-4 מרכיבים בלבד, ללא אפייה, עוגת ממתק ממכרת כל ביס חגיגה, ממהרים, קצרים בזמן זו העוגה, וכן אפשר גם ללא גלוטן.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • תבנית אינגלישקייק מרופדת בניילון נצמד (אפשר גם בניילון גדול שעוטף כריכים).
  • לעוגה
  • שרוול וחצי (400 גרם) פתי בר קלאסי או פתי בר בטעם שוקולד מה שאוהבים, *לרגישי הגלוטן* החליפו בביסקוויטים ללא גלוטן.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל) לפרווה 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל).
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
  • 3 כפות גדושות ממרח נוטלה.
  • לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל) לפרווה 1/2 מיכל שמנת צמחית (125 מ" ל).
  • 2 כפות גדושות ממרח נוטלה.
אופן ההכנה
  • 1

    שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות או דקות בעזרת מערוך, פטיש שניצלים, מעבד מזון, מה שאוהבים ושמים בתוך קערה גדולה (אני עשיתי את העוגה עם נכדי איתן, הוא שבר את הפתי בר בעזרת פטיש שניצלים וחייך מאוזן לאוזן, ממליצה להכניס את הקטנטנים למטבח הם מאוד נהנים) .


  • 2

    בקערה חסינת חום (קערה שמתאימה למיקרוגל) שמים את קוביות השוקולד, שמנת מתוקה או שמנת צמחית (מיכל שלם) ו-3 כפות גדושות ממרח נוטלה, מכניסים למיקרוגל וממיסים דקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה חלקה ומבריקה, אם עדיין השוקולד קשה אפשר להכניס למיקרוגל ל-10-20 שניות נוספות .


  • 3

    יוצקים את תערובת השוקולד לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה .


  • 4

    כאמור, לוקחים תבנית אינגלישקייק, מרפדים בניילון נצמד או בניילון גדול, מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים בשכבה אחידה ושווה, מכסים עם הניילון ומכניסים למקפיא עד להכנת הציפוי.


  • 5

    הכנת הציפוי... בקערה חסינת חום (קערה שמתאימה למיקרוגל) שמים את קוביות השוקולד, חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה או חצי מיכל שמנת צמחית, 2 כפות ממרח נוטלה וממיסים דקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה חלקה ומבריקה.


  • 6

    מוציאים את התבנית מהמקפיא, מזיזים את הניילון בעדינות, יוצקים את הציפוי על העוגה ומשטחים בשכבה אחידה, מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם ציפוי השוקולד, מכניסים למקרר לפחות שעתיים, שלוש לפני ההגשה.


  • 7

    זהו מוכן! ממהרים, מתחשק לכם משהו מתוק, זו העוגה, ממליצה... אצלי היא חוסלה ביום שבת בבוקר לאחר ארוחת הסביח. .


  • 8

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות או דקות בעזרת מערוך, פטיש שניצלים, מעבד מזון, מה שאוהבים ושמים בתוך קערה גדולה (אני עשיתי את העוגה עם נכדי איתן, הוא שבר את הפתי בר בעזרת פטיש שניצלים וחייך מאוזן לאוזן, ממליצה להכניס את הקטנטנים למטבח הם מאוד נהנים) .


2

בקערה חסינת חום (קערה שמתאימה למיקרוגל) שמים את קוביות השוקולד, שמנת מתוקה או שמנת צמחית (מיכל שלם) ו-3 כפות גדושות ממרח נוטלה, מכניסים למיקרוגל וממיסים דקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה חלקה ומבריקה, אם עדיין השוקולד קשה אפשר להכניס למיקרוגל ל-10-20 שניות נוספות .


3

יוצקים את תערובת השוקולד לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה .


4

כאמור, לוקחים תבנית אינגלישקייק, מרפדים בניילון נצמד או בניילון גדול, מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים בשכבה אחידה ושווה, מכסים עם הניילון ומכניסים למקפיא עד להכנת הציפוי.


5

הכנת הציפוי... בקערה חסינת חום (קערה שמתאימה למיקרוגל) שמים את קוביות השוקולד, חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה או חצי מיכל שמנת צמחית, 2 כפות ממרח נוטלה וממיסים דקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה חלקה ומבריקה.


6

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מזיזים את הניילון בעדינות, יוצקים את הציפוי על העוגה ומשטחים בשכבה אחידה, מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם ציפוי השוקולד, מכניסים למקרר לפחות שעתיים, שלוש לפני ההגשה.


7

זהו מוכן! ממהרים, מתחשק לכם משהו מתוק, זו העוגה, ממליצה... אצלי היא חוסלה ביום שבת בבוקר לאחר ארוחת הסביח. .


8

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים