אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,551
צפיות

עוגת שוקולד

המתכון של
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה ונימוחה כמו פאדג' בטעם גן עדן. קרדיט למתכון של אריאלה גולדמן (מחברת מתכונים)

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עוגה
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 מיכלים 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
  • 1 וחצי כוסות סוכר לבן
  • קורט מלח דק
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס נטיפי שוקולד צ’יפס
  • ציפוי שוקולד
  • 1 מיכל 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • קישוט פרחים מקצפת
  • 1 מיכל 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
  • 1

    עוגת השוקולד: .


  • 2

    מחממים תנור ל-170 מעלות תוכנית אפייה רגילה (לא טורבו) ומשמנים את התבנית בגודל 24.


  • 3

    בקערת המיקסר שמים יחד את השמן, ביצים, שמנת החמוצה, סוכר והמלח ומערבלים היטב לתערובת אחידה .


  • 4

    מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.


  • 5

    מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.


  • 6

    אופים את העוגה במשך 45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).


  • 7

    * לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, רק אחרי 35 דקות .


  • 8

    מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.


  • 9

    מכינים את ציפוי השוקולד: .


  • 10

    שמים בקערה את השוקולד ואת השמנת להקצפה וממיסים במיקרוגל בערך דקה וחצי.


  • 11

    מערבבים את הגאנש עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.


  • 12

    מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.


  • 13

    מצננים את העוגה לחלוטין במקרר (רצוי כמה שעות) ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים אותה מהתבנית.


  • 14

    מכינים את הקצפת לקישוט:.


  • 15

    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.


  • 16

    מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר ומזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה.


1

עוגת השוקולד: .


2

מחממים תנור ל-170 מעלות תוכנית אפייה רגילה (לא טורבו) ומשמנים את התבנית בגודל 24.


3

בקערת המיקסר שמים יחד את השמן, ביצים, שמנת החמוצה, סוכר והמלח ומערבלים היטב לתערובת אחידה .


4

מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.


5

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.


6

אופים את העוגה במשך 45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).


7

* לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, רק אחרי 35 דקות .


8

מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.


9

מכינים את ציפוי השוקולד: .


10

שמים בקערה את השוקולד ואת השמנת להקצפה וממיסים במיקרוגל בערך דקה וחצי.


11

מערבבים את הגאנש עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.


12

מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.


13

מצננים את העוגה לחלוטין במקרר (רצוי כמה שעות) ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים אותה מהתבנית.


14

מכינים את הקצפת לקישוט:.


15

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.


16

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר ומזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים