אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,897
צפיות

עוגה יוונית

המתכון של
עוגה יוונית

מתכון של מיה יוספי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בערוץ 24 כל יום שישי בשעה 15:00

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מצרכים למתכון
  • 70 גר׳ חמאה מומסת טרה
  • חבילה עלי פילו , שמרית
  • למלית גבינה
  • 4 ביצים גודל L ויקטורי
  • כוס סוכר לבן (200 גר׳) ויקטורי
  • 1 גבינת שמנת בטעם טבעי (200 גר׳) טרה
  • 1 גביע גבינת ריקוטה או גבינה לבנה (250 גר׳) טרה
  • 1 שמנת להקצפה (250 מ״ל) טרה
  • 1/4 כוס קמח (35 גר׳) ויקטורי
  • 1/3 כוס (50 גר׳) אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב 50 גר׳ קורנפלור ושקית סוכר וניל) ויקטורי
  • לעיטור
  • אבקת סוכר והרבה!
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל 170 מעלות.


  • 2

    להקציף במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.


  • 3

    להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף לקערה את כל שאר החומרים למלית,.


  • 4

    לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה..


  • 5

    לפרוס את עלי הפילו הטריים על השיש ולכסות מיד במגבת שלא יתייבשו.


  • 6

    לשמן בעזרת מברשת את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת.


  • 7

    למרוח על עלה פילו אחד חמאה ולהניח בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה.


  • 8

    לחזור על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.


  • 9

    להכניס את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו.


  • 10

    למרוח עוד עלה פילו בחמאה, ולהניח אותו על מלית העוגה ולתחוב את הקצוות שלו לתוך התבנית, חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף ..


  • 11

    להעביר את כל קצות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.


  • 12

    למרוח עוד עלה פילו בחמאה ולהניח מעל הכל ולתחוב צוות לתוך התבנית..


  • 13

    (אם נשארה לכם קצת חמאה מומסת זה הזמן לשפוך אותה על העלים מלמעלה..


  • 14

    לאפות כ-45-50 דק׳ עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים רוטטת אך לא נוזלית..


  • 15

    לקשט באבקת סוכר ולהגיש חם..


1

לחמם תנור ל 170 מעלות.


2

להקציף במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.


3

להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף לקערה את כל שאר החומרים למלית,.


4

לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה..


5

לפרוס את עלי הפילו הטריים על השיש ולכסות מיד במגבת שלא יתייבשו.


6

לשמן בעזרת מברשת את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת.


7

למרוח על עלה פילו אחד חמאה ולהניח בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה.


8

לחזור על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.


9

להכניס את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו.


10

למרוח עוד עלה פילו בחמאה, ולהניח אותו על מלית העוגה ולתחוב את הקצוות שלו לתוך התבנית, חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף ..


11

להעביר את כל קצות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.


12

למרוח עוד עלה פילו בחמאה ולהניח מעל הכל ולתחוב צוות לתוך התבנית..


13

(אם נשארה לכם קצת חמאה מומסת זה הזמן לשפוך אותה על העלים מלמעלה..


14

לאפות כ-45-50 דק׳ עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים רוטטת אך לא נוזלית..


15

לקשט באבקת סוכר ולהגיש חם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים