הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהקל להכנה, טעים מאוד ניתן להכין גם באשיות וגם כעוגה גדולה מתכון במקור מפיית העוגיות עם שינויים שלי
לסירופ רום:.
כדאי להכין את הסירופ כמה שעות מראש לקבלת טעם מודגש יותר, אבל לא חובה. בסיר בינוני נשים את כל מרכיבי הסירופ למעט הרום, נביא את התערובת לרתיחה טובה, ננמיך את להבה ונבשל תוך בעבוע קל כ- 15 דקות לצמצום קל. אחכ נוסיף את הרום וניתן לזה עוד בישול של 10 דק' שלאחריהן נניח את הסירופ בצד ונצנן היטב. .
לבצק:.
נערבב בקערת מיקסר עם וו הלישה קמח, סוכר ושמרים, ביצים, וניל, גרידת לימון ומלח ונערבב. נוסיף חלב בהדרגה, ונלוש לבצק חלק ונוזלי מאוד. נלוש היטב במשך 10-15 דקות במהירות גבוהה לבצק דביק ואלסטי אז נוסיף חמאה רכה בהדרגה ונלוש במשך כמה דקות לבצק אחיד. הבצק מתקבל רך מאוד ונוזלי למדי לא כמו בצקי שמרים שאנחנו מכירים, וזה בסדר. נכסה ונעביר להתפחה כמעט עד הכפלת הנפח. נשמן קלות את התבנית שבחרנו, ניתן לבצק עירבוב קל להוצאת אוויר, ונמלא את התבניות כ1/2 גובה בתערובת -נכסה ונתפיח עד שהבצק ימלא את כל התבנית (כ- חצי שעה). נחמן תנור לחום 180 מעלות, ונאפה עד לקבלת צבע זהוב-שחום יפה. אז נוציא מהתנור (בשלב זה ניתן לישר את פני העוגה, לא חובה).
נביא את הסירופ לרתיחה טובה, אם עושים עוגות אשיות - בכל פעם נכניס כמה עוגות לתוך הסירופ החם, וניתן להן לשחות ולספוג מהסירופ למשך כמה דקות מכל צד, כך שהן ספוגות היטב בסירופ והכפילו את נפחן, אז נוציא וצלחת. אם עושים באינגליש קיק - נשפוך מלמעלה בזהירות מהסירופ עד שנראה שהעוגה הכפילה את נפחה. מצננים לחלוטין..
קצפת:.
נשים את השמנת במקפיא שתהיה קרה מאוד, לאחר מכן נקציף את כל חומרי הקצפת לקצפת יציבה מאוד, נעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר שרוצים, ונזלך על גבי העוגה קצפת בנדיבות ומקשטים. שומרים בקירור..
הערות:.
-מומלץ לתת אפילו לעוגה להתיבש לילה בחוץ לפני שמספיגים בסירופ אבל לא חובה.
-ניתן להכין את העוגות ולשמור בהקפאה לפני הסירופ.
-ניתן לאכול עד 3 ימים לאחר ההכנה.
- ניתן להכין גם ללא מיקסר, בעזרת כף, רק לא ללשכוח ללוש בדיוק את הזמנים שמופיעים במתכון.