ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
קוטר רינג - 18. אם מכינים ברינג 22- יש להכפיל כמויות
-
תחתית
-
60 גר' פצפוצי אורז תפוחים או שבבי קרמל פאייטה (לקנות בחנות מתמחה באפייה)
-
2 כפות מחית יציבה (נוטלה, לוטוס או כל מחית אחרת שאינה נוזלית)
-
מוס
-
-
-
-
-
2 קופ' שמנת להקצפה 38% (250 גר')
אופן ההכנה
-
1
להכנת התחתית : מערבבים את פצפוצי האורז או שבבי הקרמל עם המחית ומשטחים ברינג. מכניסים התבנית למקפיא עד שהמוס יהיה מוכן.
-
2
להכין את המוס: לערבב בכוס ג'לטין עם המים ולהשאיר בצד.
-
3
להכניס לקערה את השוקולד חלב ושוקולד מריר וקצפת אחת, לחמם במיקרוגל כדקה וחצי ולערבב לתערובת חלקה.
-
4
לחמם במיקרוגל את הג'לטין המוכן 3-4 שניות עד שימס. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד.
-
5
להקציף 1 מיכל שמנת 38% לקצפת במרקם יוגורט ולקפל אל תערובת השוקולד.
-
6
לשפוך את המוס על התחתית ברינג ולשטח עם מרית. להכניס את הרינג למקפיא.
-
7
להכין את גנאש השוקולד הלבן. לחמם במיקרוגל את השוקולד עם השמנת להקצפה לחכות מעט שהתערובת תהיה חמימה לא חמה מדי ולשפוך על המוס שברינג.
-
8
לשמור על העוגה במקפיא. כ-5 שעות לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר .
1
להכנת התחתית : מערבבים את פצפוצי האורז או שבבי הקרמל עם המחית ומשטחים ברינג. מכניסים התבנית למקפיא עד שהמוס יהיה מוכן.
2
להכין את המוס: לערבב בכוס ג'לטין עם המים ולהשאיר בצד.
3
להכניס לקערה את השוקולד חלב ושוקולד מריר וקצפת אחת, לחמם במיקרוגל כדקה וחצי ולערבב לתערובת חלקה.
4
לחמם במיקרוגל את הג'לטין המוכן 3-4 שניות עד שימס. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד.
5
להקציף 1 מיכל שמנת 38% לקצפת במרקם יוגורט ולקפל אל תערובת השוקולד.
6
לשפוך את המוס על התחתית ברינג ולשטח עם מרית. להכניס את הרינג למקפיא.
7
להכין את גנאש השוקולד הלבן. לחמם במיקרוגל את השוקולד עם השמנת להקצפה לחכות מעט שהתערובת תהיה חמימה לא חמה מדי ולשפוך על המוס שברינג.
8
לשמור על העוגה במקפיא. כ-5 שעות לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים