אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,099
צפיות

עוגת מוס שוקולד מהירה

המתכון של
עוגת מוס שוקולד מהירה

עוגה טעימה מאוד עם ציור בשוקולד, שהכנתי בסדנת "ציור בשוקולד" בהדרכתה של אורי שניידר

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קוטר רינג - 18. אם מכינים ברינג 22- יש להכפיל כמויות
  • תחתית
  • 60 גר' פצפוצי אורז תפוחים או שבבי קרמל פאייטה (לקנות בחנות מתמחה באפייה)
  • 2 כפות מחית יציבה (נוטלה, לוטוס או כל מחית אחרת שאינה נוזלית)
  • מוס
  • 5 גר' ג'לטין
  • 25 גר' מים
  • 100 גר' שוקולד חלב
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 2 קופ' שמנת להקצפה 38% (250 גר')
  • גנאש שוקולד לבן
  • 50 גר' שמנת להקצפה 38%
  • 150 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת התחתית : מערבבים את פצפוצי האורז או שבבי הקרמל עם המחית ומשטחים ברינג. מכניסים התבנית למקפיא עד שהמוס יהיה מוכן.


  • 2

    להכין את המוס: לערבב בכוס ג'לטין עם המים ולהשאיר בצד.


  • 3

    להכניס לקערה את השוקולד חלב ושוקולד מריר וקצפת אחת, לחמם במיקרוגל כדקה וחצי ולערבב לתערובת חלקה.


  • 4

    לחמם במיקרוגל את הג'לטין המוכן 3-4 שניות עד שימס. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד.


  • 5

    להקציף 1 מיכל שמנת 38% לקצפת במרקם יוגורט ולקפל אל תערובת השוקולד.


  • 6

    לשפוך את המוס על התחתית ברינג ולשטח עם מרית. להכניס את הרינג למקפיא.


  • 7

    להכין את גנאש השוקולד הלבן. לחמם במיקרוגל את השוקולד עם השמנת להקצפה לחכות מעט שהתערובת תהיה חמימה לא חמה מדי ולשפוך על המוס שברינג.


  • 8

    לשמור על העוגה במקפיא. כ-5 שעות לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר .


1

להכנת התחתית : מערבבים את פצפוצי האורז או שבבי הקרמל עם המחית ומשטחים ברינג. מכניסים התבנית למקפיא עד שהמוס יהיה מוכן.


2

להכין את המוס: לערבב בכוס ג'לטין עם המים ולהשאיר בצד.


3

להכניס לקערה את השוקולד חלב ושוקולד מריר וקצפת אחת, לחמם במיקרוגל כדקה וחצי ולערבב לתערובת חלקה.


4

לחמם במיקרוגל את הג'לטין המוכן 3-4 שניות עד שימס. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד.


5

להקציף 1 מיכל שמנת 38% לקצפת במרקם יוגורט ולקפל אל תערובת השוקולד.


6

לשפוך את המוס על התחתית ברינג ולשטח עם מרית. להכניס את הרינג למקפיא.


7

להכין את גנאש השוקולד הלבן. לחמם במיקרוגל את השוקולד עם השמנת להקצפה לחכות מעט שהתערובת תהיה חמימה לא חמה מדי ולשפוך על המוס שברינג.


8

לשמור על העוגה במקפיא. כ-5 שעות לפני ההגשה, להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים