הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלהכנת הבצק:.
במיקסר עם וו לישה נכניס את הקמח הסוכר והשמרים נערבל לדקה לאיוורור ...נוסיף את שאר המרכיבים ונערבל לכ 12 דקות עד שרואים שחלק מהבצק נדבק לתחתית הקערה (ראו בסרטון) והבצק יוצא רך ...בידיים משומנות נאסוף את הבצק מקערת המיקסר נלוש על שיש משומן ונאסוף לכדור..נקמח במעט קמח קערה נקייה נניח את הכדור בצק ......נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים אפילו 3 !! .
להכנת המלית : .
לערבב את כל מצרכי מלית הגבינות למעט הצימוקים ...לאחר עירבוב אחיד נוסיף את הצימוקים ונאחד ...נעטוף בניילון נצמד ונשמור במקרר עד לשימוש ( הערה מי שלא אוהב צימוקים יכול לוותר) ..
להכנת הסירופ: .
להרתיח בסיר קטן על הגז את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסה ולצנן לטמפרטורת החדר..
להכנת צורת סהרוני גביניות : .
לאחר השהיה של שעתיים במקרר להוציא את הבצק למשטח עבודה לחלק את הכדור לחצי וליצור כדורים.
סה"כ 16 כדורים משני חציי הבצק (ראו בסרטון) ..
לשמן מעט את הכדורים בחלקם העליון ולכסות במגבת מטבח נקייה מנוחה לכרבע שעה ..
כל כדור נרדד לגודל פיתה ...נניח 2 כפיות ממלית הגבינה בקצה נקפל את הבצק על המלית ונהדק בשאר הבצק הריק נקווקוו עם סכין קווים בצורה חופשית ...נרים את הבצק ונהדק ..ונסובב לצורת ירח ...כך עם שאר הכדורים ...נניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ...נכסה במגבת מטבח נקייה להתפחה של 40 דקות ...נצפה עם חלמון ביצה וחלב מעורבבים היטב נבריש עם מברשת את הסהרונים ..
נאפה בחום 180 מעלות חום עליון חום תחתון לא טורבו ...עד להזהבה ! .
איך שיוצא מהתנור להבריש סירופ סוכר קר בטמפרטורת החדר על הגביניות ...ניתן לשמור במקפיא לאחר הכנתם בכלי סגור ...להפשירם כשעתיים לפני הגשה הטריות נשמרת ...בהצלחה אילנית בניזרי 💕.