אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,771
צפיות

בסבוסה (נשיקה) ישראלית של סבתא לאה

המתכון של
בסבוסה (נשיקה) ישראלית של סבתא לאה

"בסבוסה" עוגה בסירופ סוכר הכי טעימה שאי אפשר להפסיק לזלול, מושלמת, נימוחה, רכה, הריח המשגע, הצבע הזהוב, המרקם הנהדר, קלה ומהירה להכנה (10 דקות).

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית עגולה בקוטר 28 או מלבנית גדולה 32x25.
  • לסירופ
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 1 כוס מים (240 מ"ל).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • מיץ לימון טרי מלימון בינוני.
  • 1/2 כפית תמצית שקדים.
  • לעוגה
  • 100 גרם חמאה מומסת, לא חמה, פושרת.
  • 1/4 כוס שמן קנולה / סויה / חמניות.
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם).
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם).
  • 2 ביצים.
  • 1/2 כפית תמצית שקדים.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 וחצי כוסות סולת (300 גרם).
  • 1 כוס קמח תופח (140 גרם).
  • 1/2 כפית אבקת אפייה (3 גרם).
  • 1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם).
  • לעיטור
  • שקדים שלמים.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבסבוסה.. .


  • 2

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.


  • 3

    בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את החמאה, שמן, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית שקדים, מלח עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 4

    בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסולת, קמח תופח, אבקת אפייה, שקדים טחונים .


  • 5

    מאחדים בין 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.


  • 6

    שימו לב!!! אפשר לערבב גם ידנית כאמור, בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר, מה שאוהבים.


  • 7

    מעבירים את תערובת הבסבוסה לתבנית ומיישרים, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.


  • 8

    מסדרים מעל הבסבוסה יפה את השקדים השלמים ולוחצים מעט פנימה.


  • 9

    מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות או עד שהבסבוסה יציבה וזהובה.


  • 10

    הכנת הסירופ...


  • 11

    בזמן שהעוגה בתנור שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מרתיחים על אש בינונית כ-7-9 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.


  • 12

    כשהבסבוסה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים מעליה את הסירופ בצורה אחידה, חשוב ליצוק את הסירופ לוודא שהבסבוסה שותה את כולו, לכן ממליצה לשפוך את הסירופ בעזרת כף פעם אחר פעם כדי שהסירופ יחלחל ויחדור לבסבוסה בהדרגה.


  • 13

    מניחים את הבסבוסה להתקרר לפחות שעה עד לטמפרטורת החדר, להתייצבות, פורסים.


  • 14

    לריבועים, מעוינים ומגישים.


  • 15

    טיפים.. .


  • 16

    הבסבוסה נשמרת בכלי אטום במקרר בקיץ או בחורף 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, אבל היא הכי טעימה שהיא חמימה, ביום הכנתה.


  • 17

    זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי בארוחת בוקר ביום שבת היא נזללה ומה שנשאר החברה ארזו ולקחו הביתה .


  • 18

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך .


1

הכנת הבסבוסה.. .


2

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.


3

בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את החמאה, שמן, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית שקדים, מלח עד לקבלת תערובת אחידה.


4

בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסולת, קמח תופח, אבקת אפייה, שקדים טחונים .


5

מאחדים בין 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.


6

שימו לב!!! אפשר לערבב גם ידנית כאמור, בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר, מה שאוהבים.


7

מעבירים את תערובת הבסבוסה לתבנית ומיישרים, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.


8

מסדרים מעל הבסבוסה יפה את השקדים השלמים ולוחצים מעט פנימה.


9

מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות או עד שהבסבוסה יציבה וזהובה.


10

הכנת הסירופ...


11

בזמן שהעוגה בתנור שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מרתיחים על אש בינונית כ-7-9 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.


12

כשהבסבוסה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים מעליה את הסירופ בצורה אחידה, חשוב ליצוק את הסירופ לוודא שהבסבוסה שותה את כולו, לכן ממליצה לשפוך את הסירופ בעזרת כף פעם אחר פעם כדי שהסירופ יחלחל ויחדור לבסבוסה בהדרגה.


13

מניחים את הבסבוסה להתקרר לפחות שעה עד לטמפרטורת החדר, להתייצבות, פורסים.


14

לריבועים, מעוינים ומגישים.


15

טיפים.. .


16

הבסבוסה נשמרת בכלי אטום במקרר בקיץ או בחורף 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, אבל היא הכי טעימה שהיא חמימה, ביום הכנתה.


17

זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי בארוחת בוקר ביום שבת היא נזללה ומה שנשאר החברה ארזו ולקחו הביתה .


18

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים