הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמה"בסבוסה" עוגה בסירופ סוכר הכי טעימה שאי אפשר להפסיק לזלול, מושלמת, נימוחה, רכה, הריח המשגע, הצבע הזהוב, המרקם הנהדר, קלה ומהירה להכנה (10 דקות).
הכנת הבסבוסה.. .
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את החמאה, שמן, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית שקדים, מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסולת, קמח תופח, אבקת אפייה, שקדים טחונים .
מאחדים בין 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
שימו לב!!! אפשר לערבב גם ידנית כאמור, בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר, מה שאוהבים.
מעבירים את תערובת הבסבוסה לתבנית ומיישרים, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.
מסדרים מעל הבסבוסה יפה את השקדים השלמים ולוחצים מעט פנימה.
מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות או עד שהבסבוסה יציבה וזהובה.
הכנת הסירופ...
בזמן שהעוגה בתנור שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מרתיחים על אש בינונית כ-7-9 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
כשהבסבוסה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים מעליה את הסירופ בצורה אחידה, חשוב ליצוק את הסירופ לוודא שהבסבוסה שותה את כולו, לכן ממליצה לשפוך את הסירופ בעזרת כף פעם אחר פעם כדי שהסירופ יחלחל ויחדור לבסבוסה בהדרגה.
מניחים את הבסבוסה להתקרר לפחות שעה עד לטמפרטורת החדר, להתייצבות, פורסים.
לריבועים, מעוינים ומגישים.
טיפים.. .
הבסבוסה נשמרת בכלי אטום במקרר בקיץ או בחורף 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, אבל היא הכי טעימה שהיא חמימה, ביום הכנתה.
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי בארוחת בוקר ביום שבת היא נזללה ומה שנשאר החברה ארזו ולקחו הביתה .
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך .